Drobenka je pomyslnou korunou krásy moučníků nebo koláčů. Vylaďte ji k dokonalosti
Ať už používáte jakékoli označení – drobenka, žmolenka, posypka či posýpka – jisté je, že toto sypké dokončení sladkého moučníku dokáže po upečení chuťové divy. Recept na drobenku se často dědí, ale můžete vyzkoušet i nějaký zcela nový, ověřený zkušenými kuchaři.
Složení drobenky
Drobenka se skládá z tuku, cukru a mouky, případně dalších přísad.
- Tuk, tedy máslo, je možné nahradit olejem, a to klasickým, kokosovým, nebo třeba ořechovým.
- Cukr můžeme použít moučkový nebo krystal, jako zdravější varianta poslouží i med.
- Také mouka nemusí být klasická hrubá nebo polohrubá, sáhnout můžeme po špaldové nebo kokosové.
- Kromě základních přísad lze do drobenky přidat perníkové koření, skořice, mleté ořechy či mák.
Den koláčů
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Když se spojí whisky se smetanou…vznikne dokonalý sváteční likér irish cream
Cuketový karbanátek v housce: Vajíčka dodají bílkoviny, cuketa se postará o fantastickou šťavnatost, cibule zajistí výraznou chuť
Sugo all'amatriciana: Jedna z klasických italských rajčatových omáček voní opečenou slaninou a pikantní chuť dodá chilli paprička