Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka je grunt. Z čeho všeho ji lze uvařit? Jaké polévky patří mezi nejoblíbenější?

Polévka je grunt. Z čeho všeho ji lze uvařit? Jaké polévky patří mezi nejoblíbenější?

Poctivá polévka je grunt, to už víme od našich babiček. Dokáže nás postavit na nohy, připravit žaludek na další jídlo, a pokud je opravdu hutná, snadno nahradí hlavní chod. Polévku můžete připravit téměř z čehokoliv, co najdete doma. 

Tradiční nejoblíbenější polévky 

Mezi tradiční neoblíbenější polévky se řadí hned několik stálic. Bývají to většinou takové ty hospodské, jako je frankfurtská, gulášová, bramborová, rajská, kulajda, zelňačka a česnečka. Oblíbené jsou i krémové polévky, a to zejména dýňová, brokolicová, pórková, hrášková nebo květáková. Chybět samozřejmě nesmí poctivý masový vývar

Méně obvyklé, ale skvělé polévky 

Mezi méně obvyklé, ale rychlé, jednoduché a skvělé polévky patří například: 

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Zelňačka

Polévka je grunt a poctivá zelňačka k němu určitě patří. Zelí je plné vitamínů a pokud je ještě domácí, tak touto polévkou prospějeme svému zdraví. Tato polévka ze zelí, brambor, smetany a dobré klobásky nás zasytí i zahřeje, nejlépe chutná rozleželá druhý den.

1 28 29 30 31 32

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli