Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 149 kJ / 1 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,51 g |
Tuky | 123,07 g |
Vláknina | 27,51 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 61,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí zbavíme vnějších zvadlých a vyřízneme košťál. Očištěné zelí pak velkým nožem nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Ve velké míse promícháme zelí se solí, necháme půl hodiny odstát a počkáme, až zelí pustí vodu, pak přes cedník vymačkáme.
Krok 2: Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo, přidáme do mísy se zelím.
Krok 3: Připravíme si zálivku, kde smícháme všechny ingredience, zálivku nalijeme k zelné směsi a důkladně promícháme. Salát můžeme případně dochutit pepřem dle vlastní chuti a necháme alespoň hodinu v lednici uležet, bývá lepší třeba i přes noc. Podávala jsem s topinkami, ale je vynikající i samotný.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coleslaw salát s topinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE680
Moje poznámka
Coleslaw salát s topinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE680
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 44 minutami
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 51 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Fiki1 před 56 minutami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 11 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 14 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 14 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 15 hodinami
Suroviny:
zelí bílé,
mrkev,
celer,
cibule červená,
sůl,
majonéza,
ocet jablečný,
cukr moučkový,
hořčice dijonská
Komentáře (1)