Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 149 kJ / 1 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,51 g |
Tuky | 123,07 g |
Vláknina | 27,51 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 61,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí zbavíme vnějších zvadlých a vyřízneme košťál. Očištěné zelí pak velkým nožem nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Ve velké míse promícháme zelí se solí, necháme půl hodiny odstát a počkáme, až zelí pustí vodu, pak přes cedník vymačkáme.
Krok 2: Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo, přidáme do mísy se zelím.
Krok 3: Připravíme si zálivku, kde smícháme všechny ingredience, zálivku nalijeme k zelné směsi a důkladně promícháme. Salát můžeme případně dochutit pepřem dle vlastní chuti a necháme alespoň hodinu v lednici uležet, bývá lepší třeba i přes noc. Podávala jsem s topinkami, ale je vynikající i samotný.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coleslaw salát s topinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE680
Moje poznámka
Coleslaw salát s topinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE680
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 9 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 14 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 19 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 9 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 11 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 12 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 14 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 16 hodinami
Suroviny:
zelí bílé,
mrkev,
celer,
cibule červená,
sůl,
majonéza,
ocet jablečný,
cukr moučkový,
hořčice dijonská
Komentáře (1)