Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovací sezóna je v plném proudu a vy přemýšlíte, jak přece jen trochu odlehčit svůj jídelníček? Dopřejte si skvělou grilovanou zeleninu, která se hodí k masu, ale i třeba do salátu nebo rizota. Díky našemu návodu si na ní pochutnají i zarytí masožrouti.

Grilovaná zelenina je perfektní přílohou k masu, ale dají se z ní vytvořit skvělé saláty či třeba lehké rizoto. Pokud navíc víte, jak ji správně připravit, bude krásně křupavá a zůstanou v ní všechny důležité vitamíny. Jak na to? 

  • Připravte si jednoduchou marinádu z česneku, olivového oleje, soli, pepře a oblíbených bylinek (například oregano, bazalka, tymián). 
  • Nakrájejte zeleninu vhodnou na gril (cuketa, žampiony, paprika, lilek, kukuřice) a vložte společně s marinádou do uzavíratelné misky. 
  • Zeleninu opečte na grilu ze všech stran a následně podávejte k masu, rybě či třeba ke grilovanému hermelínu

Grilovanou zeleninu zužitkujete i druhý den

Ačkoliv se grilovaná zelenina nejvíce hodí jako příloha k jiným grilovaným pochoutkám, nespotřebované množství můžete snadno použít i do jiných pokrmů. Dokonce někomu chutná více studená než teplá. Perfektně se hodí do salátu, rizota nebo si ji jednoduše můžete jen tak zapéct se sýrem. Vynikající je také naložená grilovaná zelenina v oleji a octu, dochucená česnekem a petrželkou. 

Grilovaná zelenina se perfektně doplňuje s různými omáčkami, dipy a dresingy. K nejoblíbenějším patří česneková omáčka, dip z čerstvých bylinek a jogurtu nebo třeba avokádový dresing.  

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář