Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíte na otevřenou plechovku piva, z které odstraníte víčko otvoru určeného pro pití a ještě vytvoříte několik děr, aby mohlo pivo lépe pronikat do masa. Doporučuji třetinu piva odlít (nejlépe vypít) - umožní Vám to lepší manipulaci při nasazování kuřete na plechovku, abyste se moc nepolili.
Krok 2: Připravte si gril na nepřímé grilování, kuře umístěte na spodní rošt a grilujte cca 1,5 hodiny.
Krok 3: Grilování na vlastní plechovce je velmi efektní pro Vaše hosty, ale skýtá jedno velké riziko, a to je stabilita kuřete při jeho přemisťování na gril (a z grilu) a po dobu grilování. Tomuto jevu dokážete předejít použitím originálního nerezového stojanu na grilování kuřete. Použití tohoto stojanu má další velké výhody. Tou největší je možnost nalít do plechovky jakoukoli možnou tekutinu, na které budete chtít kuře grilovat - např.víno, marinádu apod. Další nespornou výhodou je další použití vyteklé šťávy z kuřete, která se zachytí na podkladní misce stojanu.
Zveřejněno 22. 10. 2013 10:55
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Arv7
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny radí: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 45 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 49 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 1 hodinou
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 3 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 4 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 6 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 14 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 16 hodinami
Komentáře