Sladké zrno

zizala Kuchařka: zizala

12 - 15 ks Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 14 názorů

Suroviny

Těsto:
15 g čerstvého droždí
2 lžíce tekutého medu
80 g másla (rozehřátého vlažného)
200 ml vody (vlažné)
1,5 vejce (rozkvedlaného, zbylou polovinu si necháme na potření)
500 g hladké mouky (když nahradíte asi 1/4 = 125 g hladké mouky moukou špaldovou, bude výsledek zdravější)
špetka soli
80 g rozinek
2-3 lžíce slunečnicových semínek (posekat nahrubo)
2-3 lžíce lněných semínek (drcených)
2-3 lžíce rýže (neloupané, předem vařené, scezené a vychladlé)
(dala jsem po 2 lžících od všeho, ale klidně mohlo být i víc)
Posyp:
kousek másla
mletá skořice
jemné ovesné vločky
hnědý cukr
(- zpracujeme jako na klasickou drobenku)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná budete muset trochu mouky přidat. Lze ale i klasicky - kvásek z droždí, medu a vlažné vody, pak přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto.

  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na 12-15 kousků a vytvoříme bulky, které položíme na plech vyložený fólií nebo papírem na pečení.

  3. Necháme znovu nakynout, pak potřeme odloženým vajíčkem, posypeme drobenkou a upečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C dočervena. Bulky jsou peříčkově nadýchané, nepřeslazené, voní po skořici a jsou plné semínek.

Poznámka

Vlastní recept.

Další moje recepty najdete na mých stránkách:

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladké zrno

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Klára: Mám velkou radost, děkuji za zprávu:-K :yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Dnes jsem je pekla a zalitovala jsem, že JEN z poloviční dávky ...Byly vynikající :-) - jen se po nich zaprášilo !! :-) Takže příště to bude určitě z celé dávky :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Danca: Moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že se dařilo a chutnalo :-)):-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Výborné!!!:yes: Dnes jsem je upekla, mouku jsem dala pšeničnou hladkou, špaldovou a žaludovou v poměru cca 3:1:1 a houstičky jsou jedna báseň....teda byly, nestačily ani vychladnout:-O:-p:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Bulky jsou leskly, krasny, ohrome chutne vyhlizejici a originalni. Ryze, seminka, rozinky a jeste posypka z vlocek, vsechno v jedne bulce! Super:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Houstičky jak malované:-p+:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • magdalenka magdalenka

    Uložila som si, vyzerajú krásne a musia chutiť skvele!

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    To vypadá úžasně!:-O :-p :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cathleen: Drobenkou s ovesnými vločkami a skořicí sype jedna pekárna u nás podobné pečivo, inspirovala jsem se :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Hodně zajímavý recept. Může to být fakt dobré, jak je vidět, je i krásně nadýchaný :yes::yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vypadají moc dobře:yes: a ta posýpka je nevšední - ještě jsem ji nikde nepotkala :-O:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zaujímavý nápad s rýžou:yes: Teraz, čo som sama, radšej urobím žemle alebo rožky, ja na chlieb veľmi nie som, a pečivo môžem urobiť v menšom množstve. Recept ukladám a udeľujem prvý bod. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: špaldová zrna recept špaldové zrno-recepty recepty ze špaldového zrna facebook l.hruška - recept buchta panda dnes sladké recepty kynuté sladké zrno recept recept hrušky dne 8.1.2015

Zapomněl/a jsem heslo