
7 tipů na velikonoční jidáše. Jak nejlépe upéct oblíbené pečivo. Vsaďte na tyto recepty
Podle tradice se podávají jidáše na Zelený čtvrtek a údajně chrání zdraví v následujícím roce. Toto sladké pečivo se připravuje z kynutého těsta a tvaruje se nejčastěji do tvaru stočeného provazu. Po upečení se pečivo potírá medem.
Různé tvary z kynutého těsta
- Velikonoční jidáše
- Jidáše, jidášky…
- Luxusní velikonoční jidáše
- Medové jidáše
- Medové velikonoční jidáše
- Zajíčkové jidáše
- Velikonoční celozrnné jidáše
Do těsta na jidáše můžeme přidávat rozinky, pečivo pak bude ještě chutnější. Před pečením lze tvary sypat drobenkou. Hotové jidáše jíme jen tak - bez další úpravy. Výborné jsou i rozkrojené a namazané - obvykle máslem a marmeládou či medem. Podáváme je především jako chutnou snídani.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 21 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno 21. 3. 2023 20:59

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno 21. 3. 2023 20:44

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno 21. 3. 2023 19:37

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno 21. 3. 2023 15:04

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno 21. 3. 2023 13:08
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.