Jak upéct slané tyčinky pro návštěvu. Oblíbené pohoštění připravujeme z různých druhů těst
Drobné slané pečivo je výborným pohoštěním, které se sice dá koupit, ale snadno si ho připravíme sami. Náš receptář nabízí mnoho variant chutných receptů, můžeme zvolit kynuté, listové nebo křehké těsto.
Slané pečivo (tyčinky, preclíky a další tvary) se hodí jako součást pohoštění pro návštěvu, podávat ho můžeme k vínu, pivu nebo čaji. Malé ochucené tyčinky si můžeme vzít i jako malou svačinu na výlet, další uplatnění určitě vymyslíme.
Drobné slané pečivo
Snídaně za pár minut, rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu i perfektní příloha. Řeč je o drobném slaném pečivu jako jsou šátečky, šneky, tyčinky, pagáče či pirohy. Nejčastěji se připravují z… Podívejte se na všechny drobné slané pečivo.
Jak upéct drobné slané pečivo
I když použijeme různé suroviny, výsledek bude pokaždé výborný.
- Základem je hladká mouka, část můžeme nahradit moukou celozrnnou (např. špaldovou).
- Na zkypření těsta používáme buď droždí nebo kypřicí prášek do pečiva.
- Do těsta potřebujeme menší množství tekutiny. Může to být voda, mléko, smetana, pivo nebo víno.
- Obvykle je potřeba trochu tuku. Může to být např. Zlatá Haná nebo máslo.
- Do těsta můžeme přidat mléčné výrobky: sýr, tvaroh, jogurt, brynzu.
- Další možností jsou škvarky, šunka nebo jiná uzenina.
- Do některých těst patří jemně nastrouhané vařené brambory.
- Všechny suroviny dobře vypracujeme. Pokud se jedná o kynuté těsto, necháme ho nejprve řádně vykynout. Poté těsto rozválíme a pomocí rádýlka vykrajujeme drobné tvary, obvykle tyčinky nebo čtverečky, případně tvoříme malé preclíky.
- Tvary přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, případně posypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem.
- Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
- Domácí pečivo vypadá velmi pěkně a jedinečně, i když nejsou pokaždé všechny kousky úplně stejné.
Podle následujícího videa upečeme výborné sýrové tyčinky z listového těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Komentáře