Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové lečo s cuketou

Lečo stále patří mezi nejoblíbenější letní recepty. A není divu - spotřebujeme do něj jakoukoli zeleninu - tu kterou máme rádi, ale i tu, které máme zrovna na zahrádce přemíru. Můžeme ho i jednoduše zavařit na zimu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 354 kJ /
5 582 kcal
Bílkoviny38,07 g
Tuky510,45 g
Vláknina52,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy185,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme olej a přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou zeleninu (papriky, cibuli a cukety). Krok 2: Zalijeme pasírovanými rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Krok 3: Dochutíme a rozdělíme do čistých sklenic. Otřeme hrdla a zavíčkujeme. Zavařujeme 20 minut při 90 °C.

TIP: Jak zavařit lečo?

Zveřejněno 10. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3p3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3p3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
paprika, cibule, cuketa, pasírované rajčata, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu