Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Originální pohoštění: Připravte nápaditou chuťovku ve tvaru vánočního stromečku
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Vánoční svátky jsou dny plné rodinné pohody. Schází se široké příbuzenstvo a užíváme si společnosti těch nejbližších. K tomu patří i občerstvení. Cukroví často zůstane netknuté, protože jím jsou všichni přejedení, stejně tak chlebíčků.

Připravte nejen oku lahodící občerstvení v podobě vánočního stromečku. Je to originální podoba drobného „zobání“, která přijde vhod během adventního času. K jiným příležitostem pak můžete volit nejrůznější tvary. Nadšené budou nejen děti.

Jak na slaný vánoční stromeček

Stromeček zvládnete přichystat během chvilky a určitě bude mít u návštěvy úspěch:

Fantazii se meze nekladou, vedle nesáhnete ani kombinací sýrů, uzenin, krekrů a malého pečiva, zeleniny a ovoce. Krásně vedle sebe vyniknou obrazce z jednoho druhu pochutin, např. sýrový stromeček, hvězda z uzenin, baňka z ovoce nebo zeleninový zvon, ke kterému nezapomeňte přidat lahodné dipy. Vyzkoušíte?

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Nejnovější recepty Více