Topinky s masem a zeleninou: Dokonalou večeři připravíme z toho, co najdeme doma
Topinky jsou krajíčky opečeného chleba, připravené nasucho nebo na tuku. Obvykle se potírají česnekem a sypou solí, výborné jsou také různé topinkové pomazánky. Luxusním pokrmem jsou však topinky, obložené masem a tepelně upravenou zeleninou.
Topinky jsou pro svou chuť oblíbené nejen jako večeře, ale mohou se stát také výborným pohoštěním pro hosty. Nejznámějším doplňkem topinky je tatarák ze syrového hovězího masa, ale mnoho lidí dá přednost tepelně upravenému masu s oblohou.
Jak připravit topinky
Krajíce chleba můžeme opéct nasucho na pánvi, v topinkovači nebo na plotně. Pokud potřeme chléb sádlem a opečeme ho, bude méně suchý. Nicméně nejlepší topinky jsou opečené na sádle - i když je osušíme ubrouskem, jsou stále mastné a křupavé, tak jak mají topinky být. Opečené topinky potřeme stroužkem česneku. Kdo nemá česnek rád, vynechá ho.
Čím obložit topinky
- Maso na obložení může být pečené nebo dušené, orestované nebo smažené v trojobalu. Někdy stačí použít zbylé maso od oběda, ohřát ho a naservírovat pokrájené na úhledné plátky nebo kostičky.
- Na topinku naklademe dušenou zeleninu - papriky, rajčata, houby, zeleninovou směs, ale i zbylé dušené zelí z minulého dne. Na tento základ úhledně naskládáme maso tak, aby při konzumaci nepadalo na stůl.
- Povrch masa posypeme strouhaným sýrem, osmaženými cibulovými kroužky, orestovanou slaninou a pokrájenými natěmi - petrželkou, koprem, pažitkou, řeřichou, ale i vypěstovanými klíčky.
- Nahoru položíme volské oko, dekorativně pokrájenou čerstvou zeleninu, posypeme sýrem a zelenými bylinkami, ozdobíme majonézou, kečupem nebo hořčicí, opepříme čerstvě mletým pepřem.
Jak na topinky s pikantní kuřecí směsí? Podívejte se na náš videorecept a můžete si je vyzkoušet, nic na tom není:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 4 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Klobásy
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobně nakrájet zeleninu? Krásnou a jedlou dekoraci zvládnete během chvilky
Smažená cibulka vylepší hrachovou kaši i guláš. K naprosté dokonalosti ji dovede krátké namočení do podmáslí a jeden fígl při smažení
Jak rychle oloupat česnek téměř bez námahy? Zkuste to podle videa
Komentáře