Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novoluní a jídelníček: Beran potřebuje poctivou svíčkovou, Pannám udělá dobře gulášovka a Rak se pustí do palačinek
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, masadepan/koláž Toprecepty.cz

Druhé letošní novoluní ve Vodnáři proběhne v pátek 9. února ve 23:58. A protože přichází přímo uprostřed zimy, je ve znamení přílivu energie, kterou ještě budeme potřebovat. Je tedy třeba se důkladně posilnit.

Jarní znamení horoskopu

Lidé narození v jarních měsících jsou v této době ve znamení pracovních i osobních změn a výzev.

  • Beran (21. března – 19. dubna)

Berani mají před sebou důležité úkoly a projekty, na jejichž úspěšné dokončení je potřeba se pořádně posílit. A proč tedy nevyužít toho, co nabízí klasická česká kuchyně? Lahodná svíčková omáčka s houskovým nebo karlovarským knedlíkem, to je to pravé pro vás.

  • Býk (20. dubna – 20. května)

Ambice Býků směřují k povýšení a převzetí větší odpovědnosti. Musíte zůstat svěží a předcházet chřipkám a virózám, abyste byli připraveni na nové výzvy. Chybu neuděláte se salátem plným vitaminů.

  • Blíženci (21. května – 20. června)

Smysl pro dobrodružství se probudí v Blížencích. Zatoužíte si rozšířit obzory, vyrazit za hranice všedních dnů a zažít něco mimořádného. Začít můžete tím, že zkusíte radikálně změnit jídleníček a vypustit z něj maso, určitě vám zachutná zapečená zelenina s parmazánem.

Letní znamení horoskopu

Všichni ti, co přišli na světě v létě, právě překypují temperamentem a odvahou řešit problémy.

  • Rak (21. června – 22. července)

Raci se potýkají s partnerskými problémy. Novoluní vám přináší odvahu najít to správné řešení, které prospěje všem. Blížící se svátek svatého Valentýna vám v tom pomůže. Bude vhodné připravit menu plné lásky, kde nebudou chybět výborné palačinky k snídani.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

Výbušní Lvi zase projeví svou nespoutanou povahu a půjdou doslova hlavou proti zdi, a to v práci i v soukromí.  K tomu je potřeba divoké Lvy občas trochu zkrotit a zchladit. K tomu se hodí dobře vychlazené koktejly nebo lehce nakyslá svěží pomerančová zmrzlina.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

Trochu se zastavit, zhluboka se nadechnout a pustit se do dlouho odkládaných úkolů potřebují Panny. Než se do toho pustíte, dopřejte si víkendový wellness pobyt. Energii vám dodá pořádná hustá polévka. Skvělá je například vydatná gulášová s fazolemi.

Podzimní znamení horoskopu

Podzimní znamení mají tvůrčí myšlenky, které realizují  úpravě domácnosti nebo v přípravě jídel podle nových receptů

  • Váhy (23. září – 22. října)

Váhy právě překypují pozitivními emocemi a srší z nich kreativní nápady. Neuškodí vám tedy i pustit tvůrčí vítr i do kuchyně a ochutnat neobvyklé pokrmy. Nejlépe takové, kde se kombinují nezvyklé chutě a ingredience. Pikantní sladkokyselá kuřecí prsa v asijské omáčce vás příjemně překvapí.

  • Štír (23. října – 21. listopadu)

Rodinná pohoda a krásný domov těší Štíry. Touhu po změnách budete realizovat doma. Přišla ta pravá chvíle pro vymalování bytu nebo výměnu kuchyňských spotřebičů. A také to bude skvělá příležitost zkusit úplně nové a netradiční recepty, například dušenou jarní cibulku s vlašskými ořechy.

  • Střelec (22.listopadu – 21. prosince)

Komunikativní Střelci mají potřebu neustále chodit do společnosti, scházet se s kolegy i s přáteli. To se dá využít také k tomu, abyste jim připravili dobré pohoštění k pivu nebo vínu. K tomu se rozhodně hodí slané záviny z listového těsta nebo malé rohlíčky s pikantní náplní. 

Zimní znamení horoskopu

Zahrát se na těle i duši, to dělá dobře osobám narozeným v nevlídném a chladném zimním období.

  • Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Rozvážní Kozorozi nestojí o velké změny, stačí jim udržet si to, co už získali. Pozvěte partnera na dobrý oběd nebo večeři. Ještě lepší bude postavit se ke sporáku a připravit jídlo, které chutná jak z luxusního hotelu. A může to být hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, která se servírovala ve slavném pražském hotelu Šroubek.

  • Vodnář (20. ledna – 18. února)

Vodnáři teď mají energie na rozdávání. Vždyť je to vaše novoluní, tak toho využijte! Pozor ale na ukvapené závěry a ukvapená rozhodnutí, mohly by vám nabourat pracně budované vztahy. Je lepší uklidnit se a obalit nervy nečím sladkým, větrníky s karamelovým krémem a čokoládou jsou pro tuto chvíli jako dělané.

  • Ryby (19. února – 20. března)

Ryby se nemohou dočkat jara a jejich netrpělivost znervózňuje všechny kolem. Čekání na probouzející se přírodu a první hřejivé paprsky si můžete zkrátit i dobrým jídlem, které vás na jaro připraví. Co třeba vepřové maso s jarní nádivkou?

Náš tip: A na jaro navnadí úplně všechny krásně barevný zeleninový guláš s červenou čočkou podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

tablemagazine.com: Your New Moon in Aquarius Horoscope: February 2024

yahoo.com: New Moon in Aquarius 2024 Horoscope: What’s in Store for You Come February 9

Recepty k tomuto článku

Marie

Nejnovější recepty Více