Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek s bramborovým salátem je jedním z nejpopulárnějších pokrmů u nás. Není proto divu, že v některých domácnostech nahrazuje na Štědrý den dříve typického kapra. Dokážete si ovšem představit řízek ve formě chlebíčku? V Českém Krumlově to zvládli a připravují tak vyhledávanou pochoutku. Jaký má úspěch prozradila pro Toprecepty.cz majitelka bufetu, kde netradiční pokrm „frčí“.

Převzatý nápad

S myšlenkou nabídnout hostům Bufetu a Kavárny Linecká  v Českém Krumlově netradiční lahůdku přišel Roman Kořán, který má na starosti zdejší studenou kuchyni.

„Je to nápad mého švagra. Je převzatý z bistra u Linharta v Mariánských Lázních, kde byl pan Kořán jako mladý na praxi. V tomto bistru ho nyní vyrábí pan Dymáček,“ vysvětlila pro Toprecepty.cz majitelka podniku Tereza Kořánová.

Plnohodnotná svačina

Kouzlo „řízkového chlebíčku“ spočívá v tom, že oblíbená masová pochoutka v trojobale nahradila klasickou veku.

Na řízku je domácí bramborový salát, nechybí ani tradiční chlebíčkové propriety, jako jsou šunka, okurka, paprika či rajče a vejce natvrdo.

Maso zvolili v českokrumlovském bufetu kuřecí. Celá „paráda“ vás přijde na zcela přijatelných 70 korun. Šunkový či salámový chlebíček koupíte okolo 30 korun, sýrový dokonce o pár korun levněji.

Hit sociálních sítí

I když se zprvu zdálo, že půjde pouze o pokus a nezvyklý chlebíček zmizí po několika nabídkách z menu, došlo k pravému opaku. Stačilo pár zmínek na internetu a z řízkové speciality se stal hit. „Nápad má teď velký ohlas. Pomohl virtuální úspěch na sociálních sítích,“ potvrzuje Tereza Kořánová. „Dříve jsme prodali 2-3 denně, nyní 15-20 kusů,“ dodává.

Hotovky i dort Míšy Landové

Do bufetu a kavárny, kde kromě řízkového a dalších chlebíčků podávají denně osm hotovek a dvě polévky, zavítají i cizinci. V krásném jihočeském městě je jich totiž po celý rok nespočetně. I oni reagují na „zvláštní“ pokrm pozitivně. „Hosté ze zahraničí občas ochutnají, především ze zvědavosti,“ říká pro Toprecepty.cz Kořánová

Kdo nemá hlad, ale jen by mlsal, může si v kavárně dát například čokoládový bezlepkový dort podle receptu Míšy Landové nebo tradiční laskonku, štrúdl, větrník či kokosku.

Co všechno nabízí českokrumlovský bufet a kavárna se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - Řízkový chlebíček z Českého Krumlova

Ukázat 11 fotografií

Náš tip: Pokud máte rádi řízky, vyzkoušejte připravit podle našeho videoreceptu vepřový naruby:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více