Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oktagon se za posledních několik let stal fenoménem nejen ve sportovním světě. Zakladatelům této MMA organizace se totiž podařilo galavečery proměnit na událost, která není pouze o sportu, ale nabízí celistvý zážitek. Dokonce i gurmánský. Zakladatel Color Sushi Lukáš Neckář pro Toprecepty.cz popsal, co obnáší připravovat občerstvení na tak velkou akci, jaké pokrmy si mohou návštěvníci nabídnout nebo kolik surovin je třeba nakoupit.

Pochvala od majitelů Oktagonu

Lukáš Neckář připravuje občerstvení pro turnaje Oktagonu, včetně té sobotní v Ostravě, pod hlavičkou cateringové společnosti Imrvere, což si velmi pochvaluje. „Vsadili na super design, už to nejsou ty ošklivé překládané „sukně“, jak jsme byli zvyklí. Používají se těžké dubové stoly a podobné dobře vypadající prvky. Jsou to detaily, ale dělá to hrozně moc,“ říká pro Toprecepty.cz šéfkuchař, známý i z TV Mňam.

Díky cateringové společnosti, která vyhrála výběrové řízení na přípravu občerstvení pro akce jedné z největších MMA organizací na světě, se k zajímavé práci dostal i Lukáš. „Oslovili mě, protože spolu již pět let spolupracujeme, jestli nechci barevné sushi představit i na Oktagonu,“ vysvětluje odborník na oblíbenou japonskou specialitu s tím, že mu velkou radost udělal i zájem šéfů Oktagonu, Ondřeje Novotného a Pavola Nerudy, o jeho práci a výrobky.

Jak se liší cateringy

Catering na Oktagonu je podle Neckáře rozdělen na dvě části. Jedna je pro tým lidí, kteří připravují samotný galavečer, kde najdete například pečená žebra, chilli con carne, ratatouille, miniřízečky, krevety v panko strouhance či gratinované brambory. Nechybí ani sladká zóna.

Druhou částí je VIP catering, který je vždy nachystán pro fanoušky s dražšími vstupenkami (na sobotní turnaj se ceny pohybovaly v rozmezí 590 - 12 450 korun - pozn.red.).

„Pro ně je připraven zhruba tak třikrát větší sortiment. Nabízíme studený i teplý raut, finger food i live cooking,“ říká Lukáš, který přímo před hosty vyráběl své barevné sushi.

„Připravoval jsem více než tisíc kousků. Maki avokádo, japonskou ředkev, okurku, ale i lososa,“ popisuje. Kromě sushi byl v nabídce například grilovaný norský losos v holandské omáčce, domácí ravioly plněné dýní nebo klasický hovězí guláš.

Pro všechny fanoušky bylo navíc v hale připraveno i obvyklé občerstvení ve fastfoodech, tedy i populární hot dogy, klobásy, kuřecí nugety, bagety, hranolky a něco sladkého. Majitelé vstupenek za větší finanční sumu měli přístup také k bohatému bufetu.

Nákupy a příprava

Celé chystání se na sobotní galavečer začíná už během týdne„Když vezmu prvotní nákupy, čištění zeleniny, marinování masa a další přípravy, začínáme tak 48 hodin před akcí,“ říká Lukáš Neckář pro Toprecepty.cz.

Nákupy na tak velkou „party“ jsou skutečně objemné. Jen na Lukášovo sushi je třeba 10 kilogramů rýže, 20 litrů rýžového octa, dvě kila wasabi křenu v prášku, šest kilo růžového zázvoru nebo 5 litrů sójové omáčky. Na seznamu nechybí ani 4 kilogramy hovězího carpaccia, 30 kilogramů šunky, 80 chlebů, 320 jarních závitků či sedm kilo trhaného vepřového masa.

„Kvůli omezeným podmínkám v kuchyních arény jsme nuceni brát několik produktů jako polotovar,“ vysvětluje Lukáš. „Catering je ve dvou chlazených kamionech a na akce vozíme na paletách i jednotlivé kuchyňské spotřebiče, jako konvektomaty, fritézy, ohřívací i chladící skříně,“ dodává.

Zápasníci mají „smůlu“

Pečlivě připravený catering si ovšem neužijí největší hvězdy galavečera, tedy samotní zápasníci. Oni jsou na brutální dietě, místo toho, aby se šli najíst, tak jdou do sauny a zaskákat si přes švihadlo, aby udělali váhu,“ vysvětluje Neckář a dodává, že ačkoliv dělají catering pro zhruba 150 lidí okolo Oktagonu, zápasníci mezi ně nepatří.

Občerstvení od Lukáše Neckáře nechybělo ani na první akci Oktagonu ve Velké Británii, která se odehrála v Newcastlu a bude podáváno i na největší sportovní akci u nás, tedy na Odvetě století, zápase Atilly Végha a Karlose Vémoly v pražském Edenu.

Jak vypadá příprava na Oktagon z pohledu kuchaře se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - Občerstvení na Oktagonu

Ukázat 32 fotografií

Náš tip: Připravte si stejně jako na Oktagonu pravý hovězí guláš. Podle našeho videoreceptu ho zvládnete hravě:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více