Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové vločky s jahodami a tvarohem

Pohankové vločky s jahodami a tvarohem jsou lehký a zdravý dezert servírovaný ve skleničkách, který potěší nejen svou chutí, ale i vzhledem. Vrstvy krému a ovoce vytváří harmonii která připomíná sladký sen.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kiara

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie836 kJ /
200 kcal
Bílkoviny0,06 g
Tuky6,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky krátce povaříme ve vodě. Krok 2: Nakrájíme jahody na půlky a 2 minuty podusíme v trošce vody s 1 lžičkou cukru. Krok 3: Dáme stranou jednu velkou lžíci tvarohu. Zbylý tvaroh utřeme s troškou vody a 1 lžičkou cukru. Krok 4: Do pohárku navrstvíme vločky, do kterých jsme zamíchali poslední lžičku cukru a lžičku másla. Krok 5: Poklademe podušenými jahodami a nakonec ozdobíme čepičkou z tvarohu. Před podáváním promícháme.

TIP: Nepečené jahodové dezerty - rady a tipy

Zveřejněno 24. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYKL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYKL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělý nápad na rychlou a chutnou svačinku. 😊

Koupil jsem si 1/4 kg pohankových vloček za 50Kč. Na pytlíku bylo napsáno, že to je mj. vhodné na na mysli. To byl ale hnus! :) Chutnalo to jako kdybych si udělal mysli z čočky a navíc konzistence byla nepříjemně drobivá. Ble :)
Tohle s tvarohem a jahodama by ale mohlo fungovat :)

pěkný dezertík,ten mi úplně unikl;-):-K +1:yes:

diky za recept,ale ten robim aj dospelakom:-8:yes:

jé sice nejsem nejmenší ale dala bych si :-) :yes: zasloužený šestý bodík je tvůj :-p;-)

Další tvůj zdravý a prima recept:yes:+3.

Zdravé a dobré, super ;-):yes:

To vypadá na zdravý pohárek:-p:yes:

Dík za receptík na pohanku!Vařím si jí celkem často a tohle musí být příjemné osvěžení a hlavně obměna + bodík!:yes:

Tématické fráze:
pohankové vločky recepty, pohankové vločky, pohankové vločky recept, recepty z pohankových vloček, pohankové vločky příprava, jak připravit pohankové vločky, recepty pohankové vločky, pohankové vločky-recepty, příprava pohankových vloček, recept pohankove vlocky, pohankové vločky a zdraví, recepty na pohankové vločky, pohanka vločky, recept z pohánkových vloček, pohanka s jogurtem, recept na pohankové vločky, jak uvařit pohankové vločky, recepty s pohankovych vloček, recept- pohankové vločky, pohankový vločky

Suroviny:
vločky pohankové, máslo, jahody, cukr třtinový, tvaroh plnotučný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu