

Čokoládový pudink s jablky a piškoty
Suroviny 4 porce
- 1 čokoládový pudink BIO v prášku (nebo vanilkový)
- 1/2 l rýžový nápoj Zajíc
- 4 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
- 2 jemně strouhaná čerstvá jablka (popř. rozdušené nebo kompot)
- 2 hrstě bezlepkových piškotů
- 8 lžic bílého jogurtu
- skořice
Postup přípravy receptu
Připravíme si 1/2 l mléka podle návodu na krabici, v horkém mléce rozpustíme cukr a uvaříme pudink.
Do 4 pohárků rozdělíme strouhaná jablka, navrstvíme piškoty a zalijeme pudinkem.
Po zchladnutí přidáme na každou porci 2 lžíce bílého jogurtu. Posypeme skořicí.
Můžeme podávat i teplý.
Poznámka od kuchařky
Pudink používám pro dcerku BIO, je jí teprve 18 měs., klasické kravské mléko nepoužívám, je ekzematička, ale pokud ho preferujete, je lepší pro děti plnotučné UHT kravské mléko. Dělám i z kozího, ale docela je to při vaření cítit. Ovoce střídám podle možností. Piškoty jsou dobré i klasické, ale opět nedávám kvůli alergii, dobré jsou amarantové.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládový pudink s jablky a piškoty
-
Simono, ahojda
Dcera zatím žádnou potravinovou alergii potvrzenou nemá, tak se snažíme zatím vyvarovat všeho, co by alergizující být mohlo. Takže nedáváme bílou mouku, mléčné výrobky s výjimkou zakysaných atd. Teď se dokonce potvrdilo, že malé děti by neměly ani sóju - no jo, je to mazec - člověku už z toho jde hlava kolem. Dávám hodně kozí výrobky - ale zase jen zakysané nebo čerstvé sýry. Na testy jdeme na podzim, je jí teď rok a půl. Samozřejmě každý musí vybírat ingredience individuálně
-
Kiaro,recept se mi líbí vše bych řekla,že může jísti i alergik na laktozu až na ten jogurt.Pokud je myšlen obyč.jogurt tak to ztrácí smysl,vnučka by musela mít jogurt sojový.
Připomínám to jen proto,aby si to případný alergik uvědomil.
Jinak recept je moc prima a dávám bod+1 -
Dělám stejně, ale protože jej dělám pro dospěláky tak piškoty ještě prolívám buď vaječňákem nebo griotkou ovece dávám jaké zrovna mám po ruce.