Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 093 kJ / 2 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,15 g |
Tuky | 18,23 g |
Vláknina | 77,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 501,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně.
Krok 2: Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy.
Krok 3: Nechte ještě chvilku vykynout, potřete vodou a pečte ve vyhřáté troubě cca 220°C po dobu 10 minut. Teplotu potom snižte na 180°C a pečte ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení několikrát potřete chléb vodou.
Krok 4: Upečený chléb dejte na mřížku vychladnout a ještě jednou ho potřete vodou.
Zveřejněno 2. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkovo-otrubový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPjJ
Moje poznámka
Vločkovo-otrubový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPjJ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
otrubovy chleb,
hrnkový chleba z otrub kutila adama,
vločkovo žitný chléb,
otrubový chléb recept,
jak se pece otrubovy chleba,
otrubovy chleb z domaci pekarny,
cvlockovo otrubovy chleb,
chleb otrubový,
hrníčkový chleba z otrub kutila adama,
ecept na otrubovy chleba
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
vločky ovesné,
otruby pšeničné,
voda,
ocet,
olej,
sůl,
kmín celý,
kvasnice
Komentáře (2)
A ještě dotaz, když pominu, že droždí by stačila půlka kostky - na celkem 750 g sypkých surovin jen 300 g vody? Vločky i otruby jsou přeci hodně nasákavé.