Vločkovo-otrubový chléb

NADEI Kuchařka: NADEI

Doba přípravy: 2 - 3 hodiny Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

500 g tmavé žitné chlebové mouky
100 g světlé hladké mouky
100 g ovesných vloček
50 g pšeničných otrub
300 ml vody
1 polévková lžíce octa
1 polévková lžíce oleje
2 kávová lžička soli
1 polévková lžíce kmínu
semínka podle chuti
1 kostička kvasnic
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně.

  2. Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy.

  3. Nechte ještě chvilku vykynout, potřete vodou a pečte ve vyhřáté troubě cca 220°C po dobu 10 minut. Teplotu potom snižte na 180°C a pečte ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení několikrát potřete chléb vodou.

  4. Upečený chléb dejte na mřížku vychladnout a ještě jednou ho potřete vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vločkovo-otrubový chléb

  • NADEI NADEI(autor receptu)

    cathleen:Mouku jsem v receptu upravila, kvasnic jsem dala celou kostičku 300 ml vody mi stačilo, ale každý si může přidat nebo ubrat, podle toho jak se mu s těstem pracuje, aspoň já to tak dělám ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Tmavá chlebová mouka - jaká:-? Odhadla bych, že pšeničná, ale ne každý to může vědět....
    A ještě dotaz, když pominu, že droždí by stačila půlka kostky - na celkem 750 g sypkých surovin jen 300 g vody? Vločky i otruby jsou přeci hodně nasákavé.

    Odpovědět

Tématické fráze: otrubovy chleb hrnkový chleba z otrub kutila adama vločkovo žitný chléb otrubový chléb recept jak se pece otrubovy chleba otrubovy chleb z domaci pekarny cvlockovo otrubovy chleb chleb otrubový hrníčkový chleba z otrub kutila adama ecept na otrubovy chleba