Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,55 g |
| Tuky | 51,46 g |
| Vláknina | 5,52 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 612 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 36,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).
Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.
Krok 3: Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.
Krok 5: Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Moje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 51 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
kančí plátky švestkova omáčka,
kančí se švestkovou omáčkou,
jelení kýta na šípkové omáčce,
kanci na švestkové omacce,
jelení kýta,
kančí kýta na švestkové omáčce,
jelení kýta recepty,
jelení na šípkové omáčce,
divočina na švestkové omáčce,
divočina se švestkovou omáčkou,
výborný recept na jeleni kytu,
svestkova omacka od karoliny,
jelení kýta recept,
švestková omáčka k divočině,
jelen se šípkovou omáčkou,
dančí se švestkovou omáčkou,
kančí se svestkovou,
srnči na švestkové omačce,
jelen na šípkové omáčce,
srnci se svestkovou omackou
Suroviny:
kýta jelení,
povidla švestková,
citron,
olej,
koření na divočinu,
sůl,
vývar
Komentáře (8)