Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 22,54 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 371,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto (pokrájená rajčata přidáme až zcela nakonec mísení. Stěrkou, namočenou v oleji pak těsto vyškrábneme na pomoučený stůl.
Krok 3: Omoučenýma rukama těsto roztáhneme do stran a poskládáme (jako když překládáme kváskové těsto na chleba) a snažíme se nezapracovat do těsta moc mouky navíc - pomůže dobrá stěrka nebo špachtle. Poskládané ho uložíme do olejem lehce vymazané misky a necháme 30 minut odpočinout.
Krok 4: Po odpočinku těsto vyklopíme na stůl a roztažení a skládání si zopakujeme (těsto se hezky zpevní a mnohem méně lepí). Složené ho znovu uložíme do olejem vymazané mísy a necháme asi hodinu kynout.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na stůl - pracujeme opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin, natáhneme trochu do délky a kartou nebo nožem nakrájíme na 8 kusů.
Krok 6: Nakrájené bulky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme nakynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v troubě, dobře vyhřáté na 230°C/asi 20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Moje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 5 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 29 minutami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 45 minutami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 51 minutami
Hermelín s houbami
Sahula před 54 minutami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 2 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 3 hodinami
Tématické fráze:
teckovane hrnce,
bulka s olivami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mák,
rajče sušené,
droždí
Komentáře (9)