Borůvková roláda s krémem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30-40 minut dost Moučníky , Záviny, rolády 22 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce (rozdělit žloutky a bílky)
4 lžíce krystalového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
Krém:
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 celá Hera (nebo máslo)
Ostatní:
borůvkový džem částečně s celými borůvkami
olej na potření pečícího papíru
špetka soli do bílků na sníh
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat.

  2. Ušleháme si žloutky s cukrem krystalovým i vanilkovým do pěny-zvětší objem! Pak lehce a rychle přišlehneme po lžicích mouku a nakonec vmícháme sníh, který máme v lednici-nešlehat, jen lžící, nebo vařečkou!.

  3. Na plech si dáme pečící papír, ten potřeme olejem - jde po upečení nádherně sundat, vylijeme těsto, uhladíme ho a dáme do vyhřáté trouby na 170-180°C a pečeme do lehce růžova, těsto hlídáme, je hotové za pár minut.

  4. Upečené těsto vyndáme, necháme vystydnout a uděláme si krém - ušleháme vejce s cukrem krupicovým i vanilkovým mírně do pěny, pak přidáme nakrájenou, nebo nastrouhanou Heru a ušleháme jemný hladký krém.

  5. Když nám těsto vychladlo, potřeme ho borůvkovým džemem a na něj natřeme krém, kterého si necháme tak 1/3 navrch rolády a můžeme smíchat s 1 lžící borůvkového džemu pro barvu.

  6. Po namazání zlehka srolujeme, vršek potřeme ještě krémem a pokud nám zbyde, můžeme ještě podle naší fantazie ozdobit.

Poznámka

Já na zdobení nejsem zrovna šikovná, tak jsem jen udělala "bobečky" igelitovým pytlíkem a posypala barevnýma kuličkama.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Borůvková roláda s krémem

  • Monini Monini

    po neděli mám v plánu tuhle roládku upect...moc se na ni těšíme....Vypadá mooooooc dobře...;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • kralicek kralicek

    Určitě to vyzkouším.Vypadá to moc dobře:yes:+1:yes:

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Pokusím se neutrálně vyjádřit svůj názor - dala bych si ;-) + :yes:. Bohužel peču jen jednou za čas a proto hluboce smekám před Těmi, co nás zásobují recepty, inspiracemi i fotkami:-K.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Prosím, aby jste to už dále neřešili, poslala jsem prosbu na admini. Díky:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    shineon, co to meleš za kraviny?:-(( Já už jsem fakt rozlobená!:-((

    Odpovědět

  • shineon shineon

    no, tak soráč, bibinko, přeji ti i nadále neutuchající energii a elán do vaření....

    Zjevně se na TOPkách může jenom chválit, tedy hlavně recepty určité skupiny lidí...

    Přeji dostatek žínek na mytí proužků z krku....:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Magdi právě!!:-(( Někdo plácne takovou hovadinu a pak tě přejde chuť cokoliv vymýšlet. Kdyby to byl recept, podle kterého nelze upéct, nebo jen s tím, že by napsala....ingredience..xxxx...postup ...xxxx, ale tohle je celý recept, srozumitelný, hezký.. pak má mít člověk hezkou neděli.:-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bibinka varí, pečie, smaží denne a s neskutočným elánom, to vidí každý. Samozrejme, nemusia sa každému páčiť jej recepty, fotky, alebo jej taniere, príp. nejaký kvet. Ale to nie je dôvod, kaziť jej náladu.
    Roláda mi pripadne ako chutná, vanilkový krém a čučoriedky sú dobrá kombinácia.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    shineon, já vždy říkám, že vysokoškolské vzdělání nedělá z člověka inteligenta:-((. Od včerejška jsem se o tom přesvědčila už podruhé. Bibi asi fotku smazala. Já vím, většinou se k fotce vyjadřujeme. Někomu se líbí, někomu ne, ale to ještě neznamená, že musíme člověka hned ponižovat. Já žádný zdrclý krém nevidím, recept se mi líbí. Určitě ho můžeš udělat a dát zde své foto, zaručeně krásnější, abychom mohli všichni porovnat.:no:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Děvčata, já vám děkuji za podporu;-) Pouze jsem smazala fotku, abych teda neiritovala neregistrované a Shineon s tím kaktusem a na chování Shineon,jsem neměla sílu reagovat-asi je to nešťastný člověk, který si našel terč, aby se vybil:-!:-S

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    shineon,nikdo tě nenutí tuhle roládu dělat,tak proč hned tak z ostra:-S:-? já si myslím,že každý,kdo sem vkládá recept,to dělá s tím nejlepším úmyslem...dá si s tím práci,napíše postup,nafotí..vloží..každý není profi fotograf a neumí to naaranžovat tak exelentně,jako např.Eliza,isahu,Colombo atd atd...ale proč hned pranýřovat zrovna tenhle recept:-? já na něm nic špatného neshledávám..a syrová vejce se dávají i do tataráku nebo majonézy..tam to nevadí:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Shineon, děvče drahé, kdo ti dnes ublížil že cítíš potřebu ubližovat jiným?...věř, že bude líp...zkus si jít zaběhat, trošku vysřízlivíš z problémů a hned se budeš dívat na svět pozitivně...taky ti přejeme hezký a příjemný večer s příjemnýma lidma....

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Shineon,možná máš vysokoškolské vzdělání,ale jednání řeznického psa.Nééé každý s titulem musí být zárověň inteligentní.ŽE?

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Ještě ten krém ze syrových vajec - ať žije salmonela:-!

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Alespoň se nekryju za "neregistrovaný", nevím, čím jsem koho urazila, zdaleka jsem nebyla první, koho pohoršil ten kaktus - zajímavé, že už ta fotka tu není:-?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: roláda s borůvkami roláda s krémem jak ozdobit roládu roláda s boruvkama roláda borůvkové tiramisu roláda s borůvkovým krémem borůvková roláda s tvarohem zdrclej krém recept na borůvkovou roládu roláda s krémem a borůvkami zdrclý krém roláda z boruvkami borůvková krém roláda s borůvkovým mascarpone co na zdrclej krem borůvkové mascarpone boruvkova jak ozdobit rolady jedno ducha rolada