Trdelník z domácí pekárny
Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,94 g |
| Tuky | 101,00 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,24 g |
| Sacharidy | 433,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nakonec rozdrobíme droždí. Zapneme program Těsto a pekárnu necháme pracovat.
Krok 2: Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnou láhev a vyválíme v posypce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy.
Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, zhruba 15 minut, dokud nezezlátnou.
Zveřejněno 16. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trdelník z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krLK
Moje poznámka
Trdelník z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krLK
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 16 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
trdelník recept,
trdelník,
trdelník na zavařovacích sklenicích,
trdelníky v troubě,
trdelník na sklenici,
recept na trdelník,
recept trdelník,
originál recept na trdelník,
těsto na trdelník,
trdelníky,
trdelník na kremrolove trubicky,
recept na trdelníky,
trdelníky recept,
jak udělat trdelník,
domácí pekárna recepty,
trubičky na trdelník,
trdelnik v troubě,
recepty z domácí pekárny,
testo na trdelniky,
originální recept na trdelník
Suroviny:
žloutek,
rum,
mléko,
máslo,
sádlo,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
skořice
Komentáře (92)
Zkusila jsem váleček a místo alobalu pečící papír
tady to na něm někdo pekl
Moje trouba je nevyzpytatelná, zkusím trochu ubrat, peče nějak zběsile
A je to za bodík
Já a nejsem sama , je máme několikrát vyzkoušené , a jsou jako kupované,tzn že jsou dobré
Přeji ať se vám povedou a jsou dobré
to má píct!
K Tvému dotazu ohledně droždí,ano, na 1/2 kila mouky stačí jedna lžička sušeného droždí
Dávala jsem na přesnídávkové lahve
Jen jsem se chtěla zeptat, není v receptu divný poměr 20g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného? Nemá tam být 2 lžičky sušeného?
Papriko máš moc pěknou fotečku
Jak jsou obalené těstem,tak se pomalu zahřívají a vše je O.K.
Jen pozor při vyndávání - jsou opravdu horké
Flašky jsem stavěla na výšku,mě se do trouby vešly akorát.
Moc děkuji za bodíky.
Díky za nápad.