Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,68 g |
| Tuky | 270,14 g |
| Vláknina | 42,60 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,29 g |
| Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto a vyválíme z něj obdélník, který pokapeme olejem. Na něj pak poklademe vybranou náplň a pevně jej zarolujeme do spirály (jako když ždímáme prádlo).
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Zveřejněno 9. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Moje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřové na kmíně podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
Přidáno před 7 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 56 minutami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 1 hodinou
Masarykovo cukroví
slacja před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 2 hodinami
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 2 hodinami
Vánočka II
iveta.kroul před 3 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 3 hodinami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 5 hodinami
Tématické fráze:
bryndzova plnka,
moldavske plnene placky,
bramborové pirohy s jablkami,
mäsová plnka,
kynuté pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
voda,
sůl,
vejce,
brynza,
máslo,
maso mleté,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
kopr,
cibule,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (6)