Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto a vyválíme z něj obdélník, který pokapeme olejem. Na něj pak poklademe vybranou náplň a pevně jej zarolujeme do spirály (jako když ždímáme prádlo).
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Zveřejněno 9. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Moje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Nejnovější recepty
Italský salát se zelím
Přidáno před 54 minutami
Krémové koňakové řezy
Přidáno před 1 hodinou
Sirup z černého bezu
Přidáno před 1 hodinou
Gnocchi s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Candát na másle
Přidáno před 1 hodinou
Sněhový koláč s rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát s kuřecím masem, opečenou slaninou a parmazánem
Lucie1001 před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
Brumaire před 4 hodinami
Plněné jogurtové rohlíčky bez droždí
Nadja před 4 hodinami
Chutné vafle
matyaskiss před 5 hodinami
Fazolový kotlík
Hanynka_1 před 5 hodinami
Velmi šťavnatý moučník
SenBri před 5 hodinami
Bůček s fazolemi
Hombr před 6 hodinami
Salko řezy
horackovapetra před 7 hodinami
Těstovinový salát
Samuel.Souček před 9 hodinami
Vepřové na kmíně
Jan@Novy před 10 hodinami
Tématické fráze:
bryndzova plnka,
moldavske plnene placky,
bramborové pirohy s jablkami,
mäsová plnka,
kynuté pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
voda,
sůl,
vejce,
brynza,
máslo,
maso mleté,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
kopr,
cibule,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (5)