Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2010 16:13
+1 vypadá báječně, to musím vyzkoušet
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
31. 7. 2010 11:58
Terezko![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
31. 7. 2010 06:54
Dievčatá, olej ide do cesta, cesto je podobné ako rezancové, až na ten olej, je dosť mastné. Pre uľahčenie práce sa dá cesto vyvaľkať a až potom vyťahovať. Alebo kľudne len vyvaľkať, hoci správne sa má vyťahovať. Magdalenka, ako hrubo, malo by to byť hrubé asi 3 mm, ale to záleží a od toho, ako máte radi. Kto má rád viac cesta, nechá ho hrubšie.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
30. 7. 2010 23:02
Zaujímavý receptík - aj ja mám dotaz, 100 ml oleja dám celé do cesta alebo z toho sa aj potiera, na ako tenko to vytiahnuť? Vďaka!
30. 7. 2010 22:26
Tejajo, to je tedy paráda. Jen nevím to těsto, připadá mi to jak nudlové, nebo se mýlím? Ráda bych to zkusila, tak pro představu...bych chtěla vědět, jakou má to těsto konzistenci.. Díky za info
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bryndzova plnka moldavske plnene placky bramborové pirohy s jablkami mäsová plnka kynuté pirohy
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej, voda, sůl, vejce, brynza, máslo, maso mleté, cibule, máslo, pepř, sůl, kopr, cibule, máslo, sůl, pepř
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
5 názorů