Postup přípravy
Krok 1: zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.
Krok 2: obr.2 - vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.
Krok 3: obr.3 - nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky - jak to vyjde.
Krok 4: obr.4 - můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.
Krok 5: obr.5 - přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.
Krok 6: obr.6 - hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.
Krok 7: obr.7 - růžička z blendované hmoty
Zveřejněno 9. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blendované čokoládové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKWM
Moje poznámka
Blendované čokoládové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKWM
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 1 hodinou
Klobásy se zelím
pavelcicha před 2 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 3 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 3 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 5 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 5 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 9 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 15 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 16 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 17 hodinami
Tématické fráze:
cokoladove kosicky,
výroba čokoládových ozdob,
výroba čokoládových košíčků,
čokoládové ozdoby postup,
zdobení košíčků,
čokoládová potahovací hmota,
cokoladove ruzicky,
jak vyrobit čokoládové košíčky,
výroba čokoládových růžiček,
videa vyroby cokoladovych ozdob,
čokoladove ozdoby jak vyrobit,
čokoládové košíčky recept,
blendovací metoda,
cokoladové ozdoby postupy,
jak vyrobit cokoladovy kosicek,
domaci vyroba ozdob z marcipanu,
technika čokoladovych ozdob,
kosíčky čokoládové,
čokoládové ozdoby videorecepty,
jak udělat čokoládové ozdoby
Suroviny:
marcipán falešný,
hmota potahovací,
kakao,
potravinářské barvivo
Komentáře (16)
Je to bezvadnej nápad, když to vidím, úplně si představuji, jak udělat marcipánovou želvičku