Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý tvarohový koláč

Nejjednodušší koláč plněný tvarohovou náplní zvládne i naprostý začátečník. Suroviny na těsto i náplň stačí prostě smíchat a postupně nalít na plech. Náplň můžete ještě vylepšit rozinkami naloženými v rumu či citronu nebo sušenými brusinkami.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katulda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 635 kJ /
4 215 kcal
Bílkoviny76,04 g
Tuky152,68 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy626,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Smícháme uvedené suroviny na těsto a vznikne řidší hmota. Krok 3: Na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem nalijeme 2/3 těsta. Krok 4: Smícháme suroviny na náplň a nalijeme ji na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Propečení zkoušíme špejlí.

TIP: 7 nejžádanějších rychlých moučníků. Přehled receptů s videonávody nám poradí, co dobrého upečeme během chvilky

Zveřejněno 15. 1. 2013

Poznámka autorky katulda

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KJq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KJq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tejaja: Chápu, že lidi jsou zavření doma a už jim to trochu začíná přerůstat přes hlavu. Bohužel někteří hledají, na kom by si vylili svou frustraci. Kritizovat recepty je jednoduché a nevinné. Aby nevznikla mýlka, v žádném případě nejsem proti kritice, ale takovéhle zbytečné výlevy vypovídají mnohem více o nervozitě svých autorů než o kvalitě receptu.

Lidi, buďte rádi, že jste zdraví, a recept si raději uvařte, než abyste vymýšleli rádoby sarkastické kritiky. Určitě Vám to přinese nejen lepší uspokojení, ale nepochybně také chuťový zážitek!

Avoljab: Myslíte, že reagovať na komentár zo dňa 16. 1. 2013 09:49:5 má zmysel?:-D

dana: Dívejte na koláč a ne na nůž!

Luxusní koláč:-)trochu jsem vylepšila náplň a do tvarohu přidala zakysanou smetanu a výsledkem je opravdu šťavnatý koláček.

Jana Skender 17. 5. 2017 12:37
:yes:vyskusam v sobotu a dam vediet aky bol kolacik.

Udělal jsem ho jednou byl výborný a tak ho dělám každý týden a ještě lepší je .náplň koupím vaničku tvarohu z vanilkou v Lidlu a mám to bez starostí :-K

těsto je tuhé co stim mám dělat?a do jak velkého plechu to dávate diky

No nevím, co s toho vzejde, ale děsto bylo hrozně hutný :-//

Je važne vyborny a jednoduchy

Uzasny recept, asi pred rokom som nan natrafila a vsetkym neskutocne chuti, od vtedy nejoblubenejsi kolac!!! Niekedy na vrch nahadzem ovocie ak sa pritrafi. Akurat je v rure a vsetci cupitaju okolo a nevedia sa dockat .))))
Dakujeme krasne za receptik!

Malysvelkym 25. 2. 2014 16:25
Nahodou, nuz vypada dobre... co se vam na nem nelibi?

Zdravím všechny , já na recept narazila dnes a momentálně mám koláč vystydnutý a nakrájený.
Chutově je velmi chutný a myslím ,že zaleží na tom jak si ho uděláte. Kuchtila jsem trošku podle sebe a jsem více než spokojená .Do zbytku těsta jsem dala kakao a do většího dílu těsta citronovou kůru. Bála jsem se ,že se to kakao s citronem trošku potluče ,ale rodině chutná :) A k těm komentářům..:-! Dámy ne každá je zběhlá ve foodstyling, ukažte nám něco vy a pak si povíme .);-)

testovač 22. 8. 2013 15:03
Zdravím, zkusil jsem tuhle variantu těsta, hlavně nebylo po ruce máslo ani Hera - což jiné recepty vyžadovaly. Těsto mi přišlo celkem v pohodě i na chuť. Nejspíš by se dalo vylepšit trochou citronové kůry. Celkově dílo dopadlo dobře, koláč drží a patří mezi jedlé produkty. Asi nejvíc mě vadilo umístění zbytku těsta na tvaroh. Sem to tam jen tak plácl a těsto se při pečení natlačilo na kraje a tvaroh tak šel na střed. Nebylo to pak rovnoměrně tvarohem proložené. Příště zkusím "nakreslit" mřížku.:yes:

Parodie na recept ? Zkusila jsem upéct a těsto děs běz.

A kolko treba koláč piect? Na kolko stupnov?:-O

Tématické fráze:
jednoduchý koláč s tvarohem, co upéct z tvarohu, jednoduchý tvarohový koláč na plech, tvarohový koláč, jednoduché moučníky z tvarohu, jednoduchy kolac, tvarohové moučníky na plech, jednoduchý moučník z tvarohu, jednoduchý tvarohový moučník, tvarohový koláč recept, jednoduchý moučník s tvarohem, recept na tvarohový koláč, rychlý tvarohový koláč, co upect s tvarohem, jednoduché recepty z tvarohu, koláč s tvarohem, jednoduché moučníky s tvarohem, jednoduchý citronový koláč, jednoduchý koláč na plech, recepty tvarohovy kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, cukr krystal, olej, voda, vejce, tvaroh polotučný, vejce, cukr vanilkový, cukr, mléko, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu