Schwarzwaldský třešnový dort
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se sladkokyselými třešněmi a jemně oslazenou šlehačkou.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 951 kJ / 3 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,71 g |
| Tuky | 139,66 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 1,75 g |
| Sodík | 697 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 384,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Na přípravu těsta necháme rozpustit čokoládu s máslem do vodní lázně.
Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do nadýchané pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Do žloutkové pěny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a prosátou mouku se solamylem a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Těsto nalijeme do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40-45 minut.
Krok 6: Korpus necháme vychladnout a poté podélně 2x prořízneme. Vzniknou 3 pláty korpusu.
Krok 7: Na náplň scedíme třešně a asi 500 ml šťávy odlijeme do kastrůlku. Solamyl s cukrem rozpustíme v trošce odložené šťávy, zbytek dáme vařit. Jakmile šťáva dosahuje varu, přimícháme rozpuštěný solamyl a povaříme. Následně přidáme třešně a promícháme.
Krok 8: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do nadýchané šlehačky.
Krok 9: Spodní plát korpusu navlhčíme šťávou z kompotu, potřeme svařenou šťávou s třešněmi a ně navrstvíme 1/3 připravené šlehačky. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Následně přikryjeme druhým plátem a postup zopakujeme. Poté zakryjeme posledním dílem dortového korpusu. Necháme zase zatuhnout.
Krok 10: Celý dort potřeme zbylou 1/3 šlehačky a dort dozdobíme dle fantazie. Uložímedo lednice a necháme alespoň 12 hodin odležet.
Zveřejněno 28. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Schwarzwaldský třešnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OPVG
Moje poznámka
Schwarzwaldský třešnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OPVG
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 5 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 7 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 8 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 9 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 38 minutami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 39 minutami
Vosí hnízda
RNiklova před 54 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 56 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 2 hodinami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 2 hodinami
Tématické fráze:
schwarzvaldský dort,
schwarzvaldský dort recept,
schwarcvaldský dort,
schwarvaldský dort,
švarcvaldský dort,
schwarzwaldské řezy,
švarcvaldský dort recept,
schvarcvaldský dort,
schwarzvalský dort,
schwardsvaldsky dort,
švarcvaldský višňový dort recept,
schvarvaldsky dort,
stárvors,
schwarwaldský dort,
schwardwaldský dort,
dorty recepty,
recept na schwarzvaldský dort,
dort švarcvald,
šwarzwaldský dort,
schvarzvaldsky dort
Suroviny:
čokoláda na vaření,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek do pečiva,
třešně,
třešně,
solamyl,
cukr krupice,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (47)
Ahojky dobrou.
Lada
1. plát korpusu se namaže višňovým džemem rozetřeným s višňovicí (protože se višňovice špatně shání, nahrazuji ji třešňovicí), 2. plát se maže náplní se svařené kompotové višňové šťávy, škrobu a cca lžičky skořice, nakonec se přidají i vypeckované višňě. Na tento "krém" se natře zhusta šlehačky. Na tohle přijde 3. plát čokoládového piškotu.
Celý dort se potře šlehačkou a posypa lupínky z hořké čokolády (ze strany i nahoře. Fotku bohužel nemám, ale těch je všude hodně.
Opravdu mňamózní záležitost. Přidávám bod.
Misza-Já jsem koupila hanáckou kyselku s příchutí višen,ale klidně můžeš použít zbytek štávy z třešní a zředit s vodou
Bibinko však já se taky tak mladě cítím