Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,50 g |
| Tuky | 55,30 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 5,92 g |
| Sůl | 14,75 g |
| Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.
Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den.
Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.
Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti.
Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.
Zveřejněno 11. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Moje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 12 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 14 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
langoše recept,
langoše do lednice,
recept langoše,
recept na langoše,
langoše z lednice,
langoše recepty,
těsto na langoše v lednici vydrží,
recept langose i na druhy den,
měkké langoše,
recepty na langoše,
jak delat langose,
nejlepší langoše recept,
langoše ze sacku,
těsto na langoše které vydrží v lednici,
langoše těsto do lednice,
langoše co vydrží v lednici,
langoše,
langoše kynuté v lednici,
langoše lednice,
měkký langoš
Suroviny:
mléko,
smetana,
mouka hladká,
droždí,
sůl
Komentáře (23)
marcela: vidíš - a já zásadně
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.