Pstruží filátka na másle
Pstruží filety jsou noblesní pokrm, který můžete připravit jako lehké jídlo ke kterékoliv slavnostní příležitosti. Jediná překážka, která vás může odrazovat, je filetování ryby. S naším receptem si budete vědět rady. S chutí do toho!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 115 kJ / 744 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,02 g |
| Tuky | 50,70 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí.
Krok 2: Z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou.
Krok 3: Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů.
Krok 4: Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme.
Krok 5: Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.
Zveřejněno 8. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruží filátka na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyZk
Moje poznámka
Pstruží filátka na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyZk
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 5 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 2 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 4 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 6 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 7 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 8 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
filátko ze pstruha,
vykostění pstruha,
filátka ze pstruha,
filetování pstruha,
filet z pstruha na masle,
příprava pstruha na másle s přílohou,
pstruží filety,
filátka ze pstruha na másle,
jak filetovat pstruha,
pstruh filet na másle,
filátka z pstruha,
pstruh filet recept,
pstruh filety recept,
pstruh vykostění,
recept na pstruzí filety,
filátko ze pstruha recept,
pstruh recept,
filé ze pstruha,
filety z pstruha,
jak vykostit pstruha
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
šťáva limetková,
mouka hladká,
tymián
Komentáře (14)
Fotky jsou nádherné
Indulina28-přepuštěné máslo:když máslo rozpustíš a začne se ti v kastrůlku dělit na tuk a syrovátku(takové bílé)tak ten tuk.Snad jsem to správně popsala
+