Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 002 kJ / 3 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,38 g |
Tuky | 18,58 g |
Vláknina | 59,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 720,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2 hodiny kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený pult a vytvarujeme z něj kuličku. Kuličku vložíme do moukou vysypané ošatky na chleba (bannetonu), přikryté vlhkou utěrkou a necháme dalších 40 minut kynout.
Krok 3: Předehřejeme si 10 min troubu na nejvyšší možnou teplotu. Vyklopíme těsto z ošatky na předehřátý plech a do trouby nastříkáme trochu vody. Rychle ji zavřeme a chléb pečeme 45 minut na nejnižším patře trouby.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Moje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 15 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 23 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 41 minutami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 54 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 15 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 18 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 19 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 20 hodinami
Tématické fráze:
recept na pšenično žitný chléb,
psenicnozitný chleba do trouby,
recept na chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí pšeničnožitný chléb,
recept na domácí chleba z pšeničnožitné mouky,
chléb z pšeničnožitné mouky,
chléb pšenično žitný recepty,
recept na výborný pšeničnožitný chleba,
kvásek z pšeničnožitné bez mouky,
recept na pečení chleba z pšeničnožitné mouky,
farmářsky pšenično žitný chléb,
domaci.chleba.psenicnozitny,
dmaci.chleb.psenicnozitny,
pečení chleba z psenicnozitne mouky,
pšeničnožitný chléb ecept,
recept pšenično žitny chleba,
chleb recept pšenično žitný,
domaci chleb z pšeničnožitné mouky,
psenicnozitny domaci chleb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
voda,
sůl,
sirup řepný,
droždí,
kmín celý
Komentáře (3)