Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,50 g |
| Tuky | 55,30 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 5,92 g |
| Sůl | 14,75 g |
| Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.
Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den.
Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.
Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti.
Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.
Zveřejněno 11. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Moje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 8 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 17 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 43 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 48 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 50 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 3 hodinami
Tématické fráze:
langoše recept,
langoše do lednice,
recept langoše,
recept na langoše,
langoše z lednice,
langoše recepty,
těsto na langoše v lednici vydrží,
recept langose i na druhy den,
měkké langoše,
recepty na langoše,
jak delat langose,
nejlepší langoše recept,
langoše ze sacku,
těsto na langoše které vydrží v lednici,
langoše těsto do lednice,
langoše co vydrží v lednici,
langoše,
langoše kynuté v lednici,
langoše lednice,
měkký langoš
Suroviny:
mléko,
smetana,
mouka hladká,
droždí,
sůl
Komentáře (23)
marcela: vidíš - a já zásadně
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.