Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové čokoládové řezy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 104 kJ /
4 805 kcal
Bílkoviny62,99 g
Tuky282,35 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 954 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy494,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto : máslo a cukr našleháme, pak po jednom zašleháme žloutky, až vznikne hladký krém, přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhánku, mouku s práškem do pečiva a naposledy lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Vznikne hustší těsto, které rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 3: Upečeme dorůžova. Krok 4: Rozkrojíme podél na 3 stejné pruhy, každý namažeme krémem a skládáme na sebe. Krok 5: Nakonec pomažeme i boky a vrch. Krok 6: Necháme alespoň den rozležet, pak krájíme a můžeme zdobit šlehačkou. Krok 7: Krém :uvaříme si puding ve vodě, necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a pomalu zašleháváme vychladlý puding. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a banány.

Zveřejněno 2. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové čokoládové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNxY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové čokoládové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

bara.it:tak to jsem ráda, že Ti chutnal, zase ho budu muset brzy zařadit, zkraje března budu mít svátek, tak možná;-);-);-)

Mirko, teď si dávám do kupy fotky a přišla jsem na to, že jsem ti vůbec neposlala bodik za tento moc dobry moučník. Hodně mi chutnala strouhanka přidaná do těsta. Tak tedy bodik už letí :yes:3:yes:

Nadja:ano i banán je nastrouhaný na velkém okatém struhadle;-);-)

Severinka: banány do krému dáváš rozmačkané nebo nakrájené, třeba na kostičky? Ale jak tak prohlížím fotky, vypadá to, že i banán strouháš.....

No paráda, hned lákají ke kávě, mňam:-K

Olga Urvalkova:no,jo to máš pravdu, já na to focení moc nejsem, ještě to odpočívá, až to nakrojíme zkusím vyfotit znova;-);-);-):-8:-8

Škoda že nejsou hezčí fotky...když řezy tak řez..:-((.
Určitě budou dobré, ale vzhledově nee:-S

Tématické fráze:
banánové řezy, rezy, top recepty bananove řezy s čokoladou, čokoládové řezy, banove rezy s tvarohem, banánové recepty, dezert s bany, banánové řezy s čokoládou, bananové řezy recept, top recepty bananove řezy s čokoladou, banánový řez, banánovo čokoládové řezy, recept co z bana, banove řezy, moucnik z bana, banové margot řezy, bánový dezert, kefírové řezy s banánem top recepty, bananové řezy s bananem a krémem z čokoládového pudinku, banánové řezy s pudinkem a čokoládovou polevou

Suroviny:
máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, čokoláda hořká, strouhanka, mouka hrubá, prášek do pečiva, máslo, cukr, čokoláda hořká, banán, pudinkový prášek, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu