Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí uzený losos

Uzený losos je opravdová delikatesa, známá svou jemnou chutí, růžovou barvou a kouřovým aroma. Lososa si můžeme dát jen tak, nebo se skvěle hodí do salátů či pomazánek. Chuťově se bude skvěle doplňovat s citronem, koprem, smetanovým sýrem.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 215 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 200 min bez doby chladnutí nálevu a naložení lososa v nálevu

215 min (15 min příprava + 200 min tepelná úprava, bez doby chladnutí nálevu a naložení lososa v nálevu)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie84 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36,01 g
Sůl90,00 g
Sacharidy5,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve svaříme všechny suroviny na nálev. Vaříme asi 5–10 minut a následně necháme vychladnout. Krok 2: Lososa očistíme a naporcujeme na šest porcí, které vložíme do vychladlého nálevu a necháme marinovat asi 24 hodin. Krok 3: Před uzením opláchneme maso studenou vodou. Krok 4: Lososa udíme na roštu v udírně asi 3 hodiny při asi 60 °C.

TIP: 4 tipy jak správně udit maso

Zveřejněno 26. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí uzený losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XKZ

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí uzený losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XKZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

mika59::-D:-D
Tvůj uzený losos vypadá moc dobře:-KMňam:-p:yes:

mika59::-D nič si z toho nerob - máš možnosť ten podobný recept odstrániť...

No já nevím, nemám nic proti podobným receptům, ale udit 8 minut na sporáku v krabici od sušenek a 3 hodiny v udírně na dřevu je fakt odlišné.

Tématické fráze:
jak udit lososa, jak vyudit lososa, uzený losos recept, uzený losos, losos recept, uzení lososa, udíme lososa, losos recepty, uzeny losos recepty, uzeni lososa recept, recept uzený losos, příprava uzeného lososa, jak správně udit lososa, losos uzený, nalev na uzeneho lososa, uzeni losos, domácí uzené recept, recept losos, recept na lososa, losos na uzení

Suroviny:
losos, voda, sůl, cukr krupice, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu