Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 49 536 kJ / 11 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 589,55 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,48 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,17 g |
Sacharidy | 1 474,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem. Pečeme na 175 stupních 12 - 15 minut. Upekla jsem 2 ořechové pláty a 1 kakaový.
Krok 2: Krém: v mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do kastrolku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horkého vmícháme tuk a vanilkový cukr. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme kaši. Dochutíme rumem.
Krok 3: Vychladlé pláty seřežeme na velikost dortu. Prvně potřeme marmeládou tmavý plát, pak krémem, přiklopíme na krém světlý plát, opět potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme druhý tmavý plát, přitiskneme. Vyřežeme potřebný tvar. Po celém povrchu potřeme dort krémem a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 4: Mezitím si připravíme potahovací hmotu: cukr 2x prosejeme přes síto, mléko stačí 1x. Uděláme důlek, přidáme ostatní suroviny a začneme propracovávat v hladkou hmotu. Vodu v žádném případě nepřidáváme, ale dáme si do misky vodu a tak 5x během práce si namočíme ruce. Hmota musí být tuhá a tvárná.
Krok 5: Obarvíme potravinářskými barvivy a dle velikosti vyválíme mezi dvěma mikroteny a dort potáhneme a dozdobíme dle fantazie každého. U korpusu ořechového dáme 170 g mouky a 80 g ořechů, u tmavého 230 g mouky a 20 g kakaa.
Zveřejněno 14. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort veselé vláčky pro Dominika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxgR
Moje poznámka
Dort veselé vláčky pro Dominika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxgR
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort vláček,
dort ve tvaru vlacku,
dort s vláčkem,
dort vlacky,
vlaček dort,
recept na dort vláček,
dort vlaček,
jak upéct dort vláček,
vesele dorty,
veselý dort,
vláčky na dort,
dort vláček fotografie,
recept na dort vlaček,
vlacky,
dort vlacek postup z kremu,
dort s vlacky,
veselý dort recept,
dorty s vláčkama,
dortiky od dominika,
recept na dort ve tvaru vlacku
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
mléko,
mouka polohrubá,
omega,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med tekutý,
voda,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (6)