Štramberské uši
Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj budete mít radost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 029 kJ / 2 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,70 g |
Tuky | 21,62 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 433,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku promícháme se sodou. Přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v chladu.
Krok 2: Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky.
Krok 3: Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 170 °C asi tak 3-5 minut. Vyndáme je jen co zrůžoví, musí být lehce nedopečené.
Krok 4: Za tepla je srolujeme do tvaru ouška, dáme vystydnout do užší skleničky, aby držely tvar a nerozvinuly se. Můžeme dělat třeba jen menší placičky nebo vykrajovat různé tvary.
Krok 5: Plníme dle chuti a fantazie.
Zveřejněno 23. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štramberské uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2P
Moje poznámka
Štramberské uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2P
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 22 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 21 minutami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 2 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 3 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 3 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 4 hodinami
Tématické fráze:
stramberske usi napln,
perníkové uši,
náplň do štramberských uší,
stamberske uši,
uši recept,
těsto na štramberské uši,
stemberske usi,
štramberské ucho,
perníkové uši recept,
stamberske usi recept,
stranberske usi,
uší pečivo,
recept na uši,
štramberská trouba,
náplň štramberské uši,
pecivo usi,
recept na štamberské uši,
stramberske ucho recept,
recepty-štramberské uši,
recept uši
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
kůra citronová,
koření do perníku,
tuk
Komentáře (42)
To bychom nemohli jíst rohlíky, protože jejich tvar je odvozen z tureckého půlměsíce, symbolu islámu.
No, mít vás při ruce, tak vás aspoň vykrákám za ušiska...
Děkuji za rychlou odpověď, zítra zkusím
ale dík za recept
mám spec.vykrajovátko na uši a vyvaluju hóódně do teňulinka,možná je mám takové křupavé až moc...
a skusala si to nieedy aj niecim naplnit?