Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské velké rohlíky s krémem

Pařížské rohlíky patří mezi oblíbené vánoční cukroví, ale ve větším tvaru se dají péct i během roku. Křehké ořechové těsto se skořicí a jednoduchý máslový krém tvoří osvědčenou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinavas martinavas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Z jedné dávky připravíme přibližně 20 rohlíčků.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 841 kJ /
3 547 kcal
Bílkoviny70,63 g
Tuky212,50 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme hladkou mouku, mleté ořechy, cukr, skořici a citronovou kůru. Přidáme změklý tuk a rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme v chladu krátce odležet, aby se lépe vtlačovalo do formiček. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme formičky na rohlíčky. Z těsta odebíráme menší kousky a prsty je rovnoměrně vmáčkneme do formiček tak, aby vytvořily tenkou, ale pevnou vrstvu po celém obvodu. Formičky naskládáme na plech a pečeme asi 15 minut, dokud rohlíčky nezačnou po okrajích zlátnout. Po upečení je necháme několik minut zchladnout, poté je opatrně vyklopíme a necháme je plně vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink podle návodu na obalu. Necháme ho vychladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup. Krok 4: Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme rum a postupně do něj zapracujeme vychladlý pudink. Vymícháme hladký krém. Krok 5: Vychladlé rohlíčky plníme krémem, nejlépe pomocí cukrářského sáčku. Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Konce slepovaných rohlíčků namáčíme do čokolády a pokládáme je na pečicí papír nebo mřížku, kde je necháme ztuhnout.

TIP: Příprava čokoládové polevy

Zveřejněno 17. 12. 2014

Poznámka autorky martinavas

U silikonových formiček není potřeba vymazání. U kovových záleží na typu materiálu, je dobré to vyzkoušet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nogY

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nogY

Marie

Komentáře (5)

Já nevim jak vy ale já dávám do pudinku cukr.. Nepsala jsem ho sem když píšu uvarit pudink tak asi si ho uvaří každý po svém ;-)

Podle mě ano.Dala bych ho do pudinku tak 6lžic.:-))

Skoumalova Anna 22. 11. 2015 15:15
Prosim,do kremu se nedava cukr dekuji Skoumalova

:-?[email protected]

Tématické fráze:
pařížské rohlíčky, rohlicky s kremem, pařížské rohlíčky s krémem, pařížské rohlíčky do formiček, pařížské rohlíčky recept, rohlicky, pařížské rohlíčky plněné krémem, recept na parizske rohlicky, parisske rohlíky, pařížský rohlík, pudinkový krém do pařížských rohlíčků, rohlíčky pařížské plněné krémem, klasické pařížské rohlíčky, pařížsk= rohlíčky s pudinkem, parizske rohlicky s čokoládovým kremem, formičky na pařížské rohlíčky, rohliky s pudinkovým krémem, parizske rohlík, pařižske rohličky z formiček, beylies ládi hrušky

Suroviny:
cukr, mouka hladká, ořechy mleté, skořice, citron, mléko, pudink, máslo, cukr, rum, čokoláda, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu