Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 174 kJ / 1 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,93 g |
| Tuky | 12,14 g |
| Vláknina | 14,68 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 339,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2 cm. Pokrájame na cca 2,5 cm dlhé kúsky, ak máme náladu, pomocou vidličky vyrobíme klasický tvar. Nenechávame stáť a hneď hádžeme do vriacej vody. Varíme vo veľkom množstve vody na dvakrát toto množstvo. Keď vyplávu, vyberáme, sú uvarené.
Krok 2: Mastíme masťou, olejom, maslom...
Krok 3: Na tanieri gnocchi prelejeme omáčkou, duseným špenátom, posypeme škvarkami zo slaniny, príp. opečenou šunkou alebo podávame, ako nám chutí.
Zveřejněno 8. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Moje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Afrika řezy
hliboka před 1 minutou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 40 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 46 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Tématické fráze:
gnocchi,
gnocchi recept,
vyroba gnocchi,
domácí gnocchi,
domácí gnocchi recept,
gnocchi hlavní jídlo recept,
knochi,
recept na gnocchi,
gnocchi výroba,
recept gnocchi,
gnocchi recepty,
výroba gnochi,
recepty gnocchi,
recept na domácí gnocchi,
vyroba gnoci,
gnocchi domácí,
jak uvarit gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
gnocchi recept domácí,
gnoci
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
krupice dětská,
Komentáře (27)
Ďakujem a zdravím.
K tým gnocchi - postavím do najväčšieho hrnca vodu vrieť a až potom začnem robiť cesto. Klasika - ako zemiakové knedlíky, cesto nesmie stáť, redne, preto treba svižne pracovať. Ale to určite vieš...Zdravím!