Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s máslovou dýní podle Elly

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 615 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny34,13 g
Tuky11,09 g
Vláknina9,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy212,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Poté ji zakápneme olejem a upečeme v troubě doměkka. Krok 3: Třetinu upečené dýně schováme, zbylé dvě třetiny rozmixujeme s tahini, citronovou šťávou, solí, pepřem, červenou paprikou, lahůdkovým droždím a trochou vody na hustou kaši. Vodu přiléváme podle potřeby. Krok 4: Rýži propláchneme, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme, ochutíme sušenými bylinkami a přivedeme k varu. Krok 5: Poté stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 12-15 minut, až než bude rýže téměř měkká. Krok 6: Následně vmícháme připravené dýňové pyré a společně ještě krátce povaříme, aby se propojily chutě. Na závěr vmícháme kostičky pečené dýně a drobně nasekaný koriandr nebo petrželku.

Zveřejněno 4. 1. 2016

Poznámka autorky petram

Recept jsem převzala od Elly Woodwards z blogu Deliciously Ella.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72Rr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72Rr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To vypadá moc dobře a lahodně, dávám bodík a určitě vyzkouším:-)

Taky jsem Lahodně s Ellou již loni dostala, už pár super receptů jsem podle ní realizovala a zrovna tento mám založený, láká mě;-):yes:

petram: já nikdy nevařím přesně podle receptu, kromě pečení:-), jsou pro mě inspirací a pozměňuji podle naší chutě a možností.

maris: Já jsem její kuchařku dostala v létě k svátku a jsem za ni moc ráda. Recepty má pěkné, i když si je trošičku upravím podle svého, ale to už dneska dělá asi každý.

Kuchařku teda nemám, mrknu se po ní, ale recept se mi rozhodně líbí:-p:yes:

Líbí se mi:-):yes:
Ježíšek mi přinesl její kuchařku a je tam spousta krásných receptů, ještě jsem se k nim nedostala, ale určitě na ně dojde.:-)

Tématické fráze:
rizoto z maslove dyne, máslová dýně rizoto, rizoto s máslovou dýní, máslová dýně recepty, rizoto s dýni, recepty s máslovou dýní, kroupové rizoto s dýňí, recepty z máslové dýně, máslová dýně recept, recept s máslovou dýní, žampionové rizoto s máslovou dýní recept, máslová dýně recepty rizoto, rizoto z máslové dýně hokaido, recepty z dýně, recepty máslová dýně, dýňove rizoto z máslové dýně, rizoto z dýně, risoto z máslové dýně, recepty od elly, rizoto zre máslové dýně

Suroviny:
rýže, bylinky sušené, dýně máslová, olej olivový, paprika sušená sladká, droždí lahůdkové, tahini, šťáva citronová, koriandr čerstvý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu