Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Krůtí stehno s hrachovou kaší představuje skutečně výživný pokrm. Hrachová kaše je plná vlákniny a hravě zasytí hladové strávníky. Krůtí maso je oblíbené pro nízký obsah tuku a česnekovo-mrkvové pyré dodá další porci zeleniny.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 184 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny127,18 g
Tuky7,85 g
Vláknina79,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy309,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody, osolíme a vaříme přibližně 45 minut do měkka. Krok 2: Mezitím rozpálíme troubu na 180 °C. Krůtí stehno vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a dáme do vyhřáté trouby. Krok 3: Česnek rozebereme na stroužky, které oloupeme a každý stroužek rozkrojíme na půl. Krok 4: Oloupeme mrkve a rozkrojíme je podélně i napříč na poloviny. Krok 5: Asi po 10-15 minutách stehno pustí trochu šťávy. Přilijeme 150 ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme dál zhruba hodinu. V posledních minutách zvýšíme teplotu na 220 °C, aby se vytvořila zlatavá kůrčička. Krok 6: Hrachová kaše bude hotová dříve než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, hrách rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Uchováváme v teple. Krok 7: Když je stehno upečené, odebereme česnek s mrkví a rozmixujeme je do hladka. Krok 8: Upečené stehno podáváme s hrachovou kaší a česnekovo-mrkvovým pyré.

TIP: Inspirace na vaření s krůtím masem

Zveřejněno 13. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njKR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njKR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Masula: děkuju moc :-K nemám ráda hrách ale tohle se hodně povedlo :-8:yes:

Vypadá to kouzelně :yes::-O:-K

zizala: děkuji převelice :-K

Moc hezké :-p

Tématické fráze:
hrachová polévka ze žlutého hrachu, hrachová kaše, hrachová kaše v ph, recepz hrachová kaše, mrkvovo bramborové pyré

Suroviny:
hrách žlutý, sůl himalájská, stehno krůtí, cibule, rozmarýn, sůl himalájská, česnek, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu