Medovník Boženy Brejchové
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty, proložené jemným karamelovým krémem, se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně i týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 712 kJ / 5 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,55 g |
| Tuky | 276,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 713,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Krok 2: Připravíme plechy a vyložíme je papírem na pečení. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Na připravený plech rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova asi 8-12 minut (dle tloušťky).
Krok 4: Z této dávky je asi pět plátů. Postupně všechny upečeme a necháme vychladnout.
Krok 5: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Krok 6: Vybereme, zda budeme dělat kulatý nebo hranatý medovník. Okraje plátů dle požadovaného tvaru ořízneme a zarovnáme. Z odkrojků připravíme posypku tak, že je rozdrobíme najemno.
Krok 7: Na připravený tác nebo plech střídavě klademe vrstvy (pláty) upečeného těsta a krému.
Krok 8: Na závěr potřeme celý medovník (včetně boků) krémem a posypeme připravenou posypkou z odkrojků.
Krok 9: Medovník necháme v chladu uležet. Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. V lednici vydrží minimálně týden.
Zveřejněno 13. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Moje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 1 hodinou
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 3 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 4 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 4 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 4 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 5 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 6 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 6 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 7 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
lada hruška medovník,
recepty ládi hrušky medovník,
vynikající medovník,
recept na karamelový krém na medovník,
medovník ládi hrušky,
recept medovník láďa hruška,
medovník podle ládi hrušky,
jak dlouho vydrzi medovnik,
medovník na plech,
medovník od ládi hrušky,
medovnik lada hruska,
medovník,
dort ala medovník,
medovník bez medu,
medový dort marlenka recept,
tekutý medovník,
medový dort ládi hrušky,
medovník bez vyvalování,
marlenka bez vyvalování
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
med,
tuk hera,
soda jedlá,
mléko kondenzované,
máslo
Komentáře (27)