Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou je opravdová lahůdka. Chutě nádivky a masa se prolnou a vznikne vynikající slavnostní oběd. Tato nádivka je s uzeným masem, pečená na pekáčku vedle masa, kde krásně nasaje šťávu z kuřete. Ušetříme si tak práci s plněním.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petrusa4

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

4-6 porcí dle velikosti kuřete

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 650 kJ /
633 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky45,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 596 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme. Vložíme do pekáčku, osolíme a okmínujeme. Krok 2: Z uvedených surovin připravíme nádivku. Housky nakrájíme na kostky, přidáme nasekanou petrželku a nakrájené uzené maso. Krok 3: Zalijeme rozšlehanými vejci a mlékem. Mléko přidáváme podle hustoty nádivky, neměla by být příliš řídká. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Nádivku naplníme mezi maso na pekáček. Kuře ještě pokapeme olejem a můžeme vložit do trouby. Krok 5: Pečeme zvolna na 170 °C, aby se kuřátko pěkně propeklo a nádivka nebyla spálená. Pečeme přibližně 60 minut zakryté pod alobalem a poté 40 minut dopečeme odkryté, aby kuře mělo zlatavou kůrčičku.

TIP: Jak na velikonoční nádivku

Zveřejněno 11. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gm3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gm3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miluju nádivku, tak se do toho musím brzy pustit. Pěkně s výpekem je nejlepší ;)

Luxusní ;))... všem moc chutnalo
Díky za recept ;)

Vynikající!

Dobry den na kolik stupnu pect?

Robievam často,ale vždy je to taký slavnostný a moc dobrý obed :-p:-K:yes:

Takto také peču x let. Naučila mě to babička bývalého manžela:-8. Miluju, když se do nádivky nasákne šťáva z kuřete a není suchá:-p.
Doba pečení je samozřejmě delší, vzhledem k tomu, že se kuře nepeče samotné, ale s nádivkou :-).:yes:

Takhle peču nádivku s kuřetem už od nepaměti. Nikdy jsem neměla ráda nádivku nacpanou v kuřeti, tak jsem to zkusila takto ... od té doby nikdy jinak:-) tentokrát jsem v ní měla nakrájenou anglickou a namačkaný česnek. Je dobře, že je zde tento recept, protože upečená nádivka tímto způsobem je výborná a kdo nezkoušel nádivku, protože se mu ji nechce cpát do kuřete nebo ji z toho kuřete nemá rád /jako já/, ať určitě vyzkouší:-K:yes:
Mimochodem kuře peču také hodně dlouho přikryté, hodinu určitě, masíčko odpadá od kostí, je šťavnaté a na závěr odklopím než se udělá kůžička;-) Bodík a s dovolením fotečka:yes:

:-)Šikovný recept:yes::yes:fotečky nádherné:yes: a jestli můžu - peču taky tak dlouho:-8máme rádi měkounké masko;-)

Patrik (neregistrovaný/á) :-/:no:

Petruso 4 ať si to svý kuře peče třeba týden, ale ať tady nekritizuje, když sama děla takový kiksy:no: Si myslí, když hodí dokonalou fotku, že všichni sednou na prdel:-?:-!

Lidi nehadejte se kazdy pece tak dlouho az se mu zda ze to je hotove kazda trouba pece jinak meli jsme elektrickou to byla pohoda ted mame plynovky a ja silim jelikoz mam pomalu vse pripalene. Eli ja jsem ted prez telefon tak mi to nevlozi fotku navic jsem mela vetsi format fota

Elizo jak to, že nerozumíš dotazu, ostatní tady kritizuješ a oháníš se jak všemu rozumíš, hlavně češtině a taky všem postupům přípravy jídel a najednou nerozumíš dotazu:-? :no:

Eli, nečerti se,;-) mi se to zdá taky strašně dlouho:-O Vždyť to musí snad být na kaši, nebo ne? Ještě k tomu naporcované, to za 40 minut nemám co dělat a padá mi to z kosti;-)

Ano. Tak jsem to pekla. Co je na tom divného?? :-O Jak dlouho pečete kuře? Bylo rozporcované, připomínám. Maso se odděluje od kosti, my to tak rádi. Ale pokud je někdo zvyklý péct delší dobu či dobu kratší, případně se potýkat s nedopečeným masem u kosti...jak je mu libo. Stále nerozumím dotazu.

Eli, v komentári uvádzaš hodinu pečenia pod alobalom a ešte 40 minút bez...patrikovi sa nepozdáva zrejme toto.

Nerozumím dotazu... Upřesni, prosím.

Elizo teda píct kuře hodinu pod alobalem a pak ještě 40 dopékat:-? To se učí kde:-!

Petruško, přidání fotek není vůbec složité...klidně ti napíšu jak na to. Písni mi, jestli chceš. Tvůj recept je skvěle vyvážený, klasický a jen pro doplnění bych napsala, že jsem pekla pod alobalem hodinu a potom 40 minut dopékala dozlatova. Chutě se báječně prolnou. Na způsob mojí babičky - plnění břišní dutiny kuřete - ráda zapomenu...;-)

Eli dekuju za fotky mne to sem porad nejde nejak vlozit a jsem rada ze vam vsem chutnalo

Eli, máš pravdu, klasika a výborná, to bych mohla pořád:-))
Bodík i za krásné fotky:yes: +

Klasika, dobrota...:-p;-) Posílám bodík a obrázky. :-)

Prostě SUPER!!! Už dva měsíce dělám houbová jídla - jsou fantastická, ale co je moc....;-) A teď jsem udělala tohle kuřátko - bez přílohy, jen s rajčatovým salátkem. Prostě bašta - dík za připomenutí faktu, že jsou i jiná,než jen houbová jídla!

ještě libeček do nádivečky....to já můůůůžu:-p;-):yes:

Tématické fráze:
kure s nadivkou, velikonoční kuře s nádivkou, houbová nádivka do kuřete, nádivka ke kuřeti, nádivka do kuřete, zapečené kuře s nádivkou, zapečené kuře, kuře s velikonoční nádivkou, velikonoční nádivka podle pohlreicha, velikonoční nádivka podle pohlreicha, recepty na pečené kuře od pohlreicha, velikonoční nádivka do kuřete, kuře s nádivkou recept, kuře s nádivkou podle pohlreicha, zapecene kure v nadivce, kuře zapečene s nadivkou, jak dlouho se peče kuře, kuře zapečené v nádivce, pečené kuře s nádivkou podle pohlreicha, jak dlouho pect nadivku

Suroviny:
kuře, sůl, kmín celý, houska, vejce, mléko, maso uzené, petrželka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu