Postup přípravy
Krok 1: Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Nepotřebujeme celou šlehačku, jen část.
Krok 2: Když máme srdce krásně namazané, vezmeme si nůž a asi 1,5 cm od okraje pomalu nožem nakreslíme tvar srdce, ale ne moc hluboko. Pak si vezmeme lžičku a vydlabáváme korpus, abychom do toho mohli dát nakrájené broskve. Množství dáme tolik, abychom byli nastejno s okrajem, který jsme tam nechali.
Krok 3: Podle návodu si připravíme cukrářské želé a broskve tím zalijeme. Lijeme pomalu lžící, až budeme mít celé srdce zalité a broskve schované. Dáme vychladit do lednice.
Krok 4: Do cukrářského sáčku se zdobící špičkou dáme šlehačku, která nám zbyla a srdce ozdobíme po straně, jak kdo chce. Na závěr zdobíme vršek, šlehačkou podle fantazie. Dělala jsem bobečky, tak velké, abych zakryla těch 1,5 cm od okraje, které jsme tam nechali.
Krok 5: Ještě můžeme trochu šlehačky obarvit oranžovou potravinářskou barvou a opět zdobíme podle fantazie. Na každý bobeček dáme cukrářskou stříbrnou kuličku a na obarvené bobečky barevné sypání.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort srdce ovocné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJOp
Moje poznámka
Dort srdce ovocné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJOp
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 19 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 24 minutami
Vrstvený salát
Anche před 57 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Tématické fráze:
dort srdce,
ovocný dort,
dort srdce foto,
ovocné dorty recepty,
dort srdce s ovocem,
dort srdce recept,
dorty recepty,
ovocný dort ve tvaru srdce,
recept na dort srdce,
recepty na ovocné dorty,
dorty srdce s ovocem,
ovocne dorty,
recepty na dorty,
jak obarvit šlehačku,
dort ve tvaru srdce,
ovocne dorty ve tvaru srdce,
dorty ovocné,
ovocný dort se šlehačkou,
recept na ovocný dort,
srdce dort
Suroviny:
korpus mramorový,
marmeláda,
šlehačka,
ztužovač,
broskve,
želé cukrářské,
potravinářské barvivo,
zdobení cukrářské,
rýže barevná
Komentáře (22)