Makronky ze zeleného čaje
Podle tohoto podrobného receptu se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plněné sladkým krémem určitě podaří. S trochou trpělivosti ho zvládnou i začátečníci. Krém si pak zvolte dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 788 kJ / 2 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 131,39 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 250,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchejte dohromady mandlovou mouku, moučkový cukr a matcha čaj. Několikrát přesijte přes síto (já přesívám nejprve jednotlivé ingredience a pak celou směs ještě dvakrát). Je důležité, aby ve směsi skutečně nebyly vůbec žádné hrudky a vše bylo krásně promícháno.
Krok 2: Vyšlehejte sníh z bílků. Použijte vejce pokojové teploty, ne právě vyndané z lednice, sníh tak bude pevnější a bude se lépe dělat. Vejce nechte venku alespoň 24 hodin. Nejdříve začněte šlehat vejce, až se začnou tvořit bublinky, přisypte postupně celkem 30 g krupicového cukru. Sníh šlehejte tak dlouho, dokud nebude krásně pevný a lesklý. Pevnost můžete jednoduše otestovat- obraťte mísu dnem vzhůru, sníh musí zůstat na místě a nesmí se hnout.
Krok 3: Do sněhu opatrně přisypte zhruba 1/3 zelené směsi. Stěrkou míchejte, jakmile jsou obě části dobře propojeny, přisypte další část a postup opakujte. Jakmile už jsou obě části (sníh i sypká směs) důkladně spojené, nastává důležitá část procesu - zbavení se bublinek. Stěrkou míchejte „zvenčí“ směrem „dovnitř“ a směs stlačte, opakujte zhruba desetkrát, dokud makronková směs není krásně pevná, hladká a lesklá a nejsou v ní žádné bublinky. Když stěrku nadzvednete, směs pomalu a táhle stéká.
Krok 4: Směsí naplňte zdobicí pytlík s hladkou špičkou a vytlačte z něj vzduch. Pečicí plechy vyložte pečicím papírem. Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 2,5 cm. Na každý plech zespodu poklepejte, aby šly zbylé bublinky pěkně ven. Zbylé vzduchové bublinky propíchejte párátkem a nechte zaschnout - doba schnutí velice záleží na vlhkosti vzduchu, důležité ale je, že jsou makronky jakoby potažené filmem.
Krok 5: Makronky vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte zhruba 10-15 minut.
Krok 6: Mezitím si připravte máslovou náplň - jednoduše smíchejte cukr se změklým máslem. Makronky naplňte touto směsí a slepte.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makronky ze zeleného čaje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxYJ
Moje poznámka
Makronky ze zeleného čaje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxYJ
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 3 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 5 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 1 hodinou
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 1 hodinou
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 2 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 2 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 6 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 6 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 6 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 6 hodinami
Tématické fráze:
trvanlivost makronek,
makronky jednoduše,
makronky trvanlivost,
makronky bez cukru,
makronky matcha,
jednoduche makronky,
matcha makronky,
trvandlivost makaronek,
trvanlivost makronky,
makronky matcha zelený čaj recept,
makronky matcha zelený čaj,
makronky jednoduchá,
ovocné košíčky trvandlivost,
recept na jednoduche makronky,
makronk čaj,
o sly pro makronki,
makronky ze zeleného čaje matcha,
makronky čaj,
makronky z připravené směsi,
ze zeleného čaje
Suroviny:
mouka mandlová,
cukr moučkový,
bílek,
čaj zelený,
cukr krupice,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (2)