Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,32 g |
Tuky | 5,63 g |
Vláknina | 2,43 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku. Vaříme 8-10 minut, podle velikosti porce, až bude mít treska pěknou bílou barvu. Vyndáme z hrnce, necháme zchladnout a tresku pomocí vidličky rozmačkáme na drobné kousky.
Krok 3: Košťál a mrkev omyjeme, nakrájíme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 8 minut do poloměkka. Pak zeleninu scedíme, vrátíme do hrnce, zalijeme ledovou vodou, aby se uchovala barva a opět scedíme.
Krok 4: Na hrubém struhadle nastrouháme zeleninu do mísy, přidáme rozmačkanou tresku, propasírovaný česnek, mletý pepř, trochu citronové šťávy a zakysanou smetanu. Vše lehce promícháme.
Zveřejněno 15. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1NER
Moje poznámka
Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1NER
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 45 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 46 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 47 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
košťál z brokolice recept,
mrkev fotografie,
co udělat z košťálu brokolice,
jak udělat pomazanku z brrokolice,
recept na pomazánku z z brokolice
Suroviny:
brokolice,
mrkev,
treska,
česnek,
smetana zakysaná,
pepř,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (3)