Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z brokolicových košťálů

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

9. 4. 2011 08:47

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 021 kJ / 483 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky3,10 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mnohokrát potrebujeme len ružičky brokolice, napr. na šalát, a hlúbiky vyhadzujeme, čo je škoda, dajú sa použiť takto na polievku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

4. 7. 2022 22:10

Tonja: Ne, omlouvam se, mela jsem na mysli slupky z brambor, celeru, mrkve atd.

Tonja

4. 7. 2022 18:17

bofinka: Takže z brokolice ze supermarketu jste ochotná sníst ty zelené růžičky, ale košťál považujete za jedovatý? Podivné.

bofinka

4. 7. 2022 14:43

Tonja: Ja tez, ale musim si byt jista, ze zelenina byla z domacich vypestku.
Je vseobecne znamo, jakym zpusobem je po sklizni osetrovana ta takzvane "prumyslova", kterou obycejne kupujeme v marketech.

Tonja

4. 7. 2022 09:24

Košťály, zdravé listy a jiné odřezky ze zeleniny, včetně slupek z celeru, dávám do krabičky do mrazáku a jednou za čas z toho uvařím výborný zeleninový vývar. Ten pak používám jako základ do mnoha polévek.

zizala zizala (moderátorka)

10. 4. 2011 10:04

Košťály nevyhazuju, u nás doma se dávaly králíkům, ale my je chroupeme s holkama syrové :-p:-)

Bibinka Bibinka

9. 4. 2011 12:56

Terezko, já nevyhodím z brokolice nic, i umyté lístečky vařím, tak když brokolicovou polévku, tak se vším všudy, jen kdyby byl na konci košťál dřevnatý, tak ten vyhazuju, ale až po uvaření:yes: Dokonce jsem to někde četla, že ty lístečky se mají používat, mají hodně vitamínů:yes:Pro ty, kdo to nepoužívali, je to dobrý přínos a tak ti dávám 8.bod:yes:

isindy isindy

9. 4. 2011 11:44

Terezko, hezká polévka :yes:, já koštály používala dosud spolu s další zeleninou k bramborám upéct do trouby jako přílohu k masu.

Ivana Ch

9. 4. 2011 11:39

Tak teď jsem dodělala polévku hodně podobnou a je moc dobrá.

Eliza Eliza

9. 4. 2011 10:55

No prosím, a já je vyhazovala...:-8
+:yes:
A do mrazáku na vývar...To mě taky nenapadlo :-O:yes:

Fantom

9. 4. 2011 10:53

:yes: teda holky vy jste tak šikovný:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2011 09:31

Koukám, že využít se dá všechno a já jsem ty košťály vyhazovala. chocolate, dobrý nápad s tím mrazákem, zase jsem o něco chytřejší;-)

spagetka spagetka

9. 4. 2011 09:14

Teri - určitě to je dobré - prptože, brokolice i květák jsou skvělé - jen u nás ty košťály nikdy nezbudou, protože když tuhle zeleninu dělám, muž stojí u mě a bedlivě hlídá, až to vyříznu a pak to slupne jen tak, jak malinu...;-), takže nemám šanci vyzkoušet, ale vím, že je to dobré, takže :yes::yes::yes:

chocolate chocolate

9. 4. 2011 08:52

To není špatný nápad;-).
Já si košťály dávám do mrazáku a používám spolu s kořenovou zeleninou při přípravě masových vývarů.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: košťál koštály co je košťál co s košťálem brokolice menu doma polevka brokolice polévka z koštálu co s košťálem od brokolice brokolice do mrazáku co je to koštal co jsou košťály co obsahuje koštál z brikolice polévka z brokolicového košťálu košťál z borkolice polévka z brokolice brokolicová polévka i s košťálem recept z kostalove zeleniny recept košťálové zeleniny košťál v polévce brokolicová polévka brokolicová polévka podle pauluse

Suroviny: brokolice, voda, brambory, mléko, solamyl, olej, chléb, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Polévka z brokolicových košťálů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvjl