Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 123,14 g | 
| Tuky | 143,40 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 351 mg | 
| Sodík | 4,19 g | 
| Sůl | 1,80 g | 
| Sacharidy | 80,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do hrnce rozdrobíme tvaroh, zalijeme mlékem a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme citronovou šťávu (ne citronku!) a hrnec odstavíme z plotny. Mléko se srazí. Celou směs důkladně procedíme přes gázu.
	Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme odkapanou směs, sůl, jedlou sodu - popř. koření, bylinky podle chuti. Zvolna zahříváme, až se směs začne tavit.
	Krok 3: Roztavenou směs dáme do libovolné nádoby a necháme tuhnout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
	Krok 4: Je vynikající a dá se i smažit. A hlavně - neobsahuje tolik chemických přísad jako ten kupovaný.
	Krok 5: Z této dávky uděláte cca 400 g tvrdého sýru.
Zveřejněno 16. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Tvrdý sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43V1
Moje poznámka
					
				
Tvrdý sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43V1
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tvrdý tvaroh recepty, 
						
						
							tvrdý sýr recepty, 
						
						
							tvrdý syr, 
						
						
							recepty z tvrdého sýra, 
						
						
							nakládaný tvrdý sýr, 
						
						
							recept na tvrdy syr, 
						
						
							tvrdy syr recept, 
						
						
							jak se dělá syr, 
						
						
							recepty z tvrdého sýru, 
						
						
							jak se dělá tvrdý sýr, 
						
						
							recepty ze syra, 
						
						
							tvrdé sýry, 
						
						
							syr, 
						
						
							recept na syr, 
						
						
							tvrdý tvaroh recept, 
						
						
							pomazanka z tvrdého sýra, 
						
						
							recept tvrdý sýr, 
						
						
							sýrová pomazánka z tvrdého sýra, 
						
						
							recepty ze syru, 
						
						
							naložený tvrdy tvaroh
						
					
						Suroviny:
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							mléko farmářské, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření, 
						
						
							bylinky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (44)
I tvaroh jsem měla svůj - dělaný doma z kravského mléka. Jezdím přímo do kravína ......
Poradí mi prosím někdo?
Jj, máte recht
No, ale ono to platí i obráceně. Tedy, mělo by, že.
Jo, jo, taky mi to vše vadí, ale kdo to má stíhat?? Kváskový pečivo, sušenky, jogurt, šunka... a teď ještě sýr
NO, ukládám, letí bod a zkouším!!