Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 870 kJ / 5 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,03 g |
| Tuky | 264,06 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 7,09 g |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 793,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Krok 2: Mascarpone krém do dortu:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti. Krok 3: Máslový krém:
Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu. Krok 4: Burisonová hmota:
Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.
Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Krok 2: Mascarpone krém do dortu:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti. Krok 3: Máslový krém:
Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu. Krok 4: Burisonová hmota:
Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s Burákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AlXz
Moje poznámka
Dort s Burákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AlXz
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 21 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 1 hodinou
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 3 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Tématické fráze:
krém na obmazání dortu,
hmota na dort z burizonu,
burisonova hmota na dort recept,
dort s marschmellow,
krém do dortu z mascarpone pod potahovou hmotu,
dort z burizonu,
dort z bonbonů s překvapením,
puding s mascarpone,
burizony a marschmallow,
marschmallow krem,
mascarpone krém a potahova hmota
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
soda jedlá,
kakao,
vejce,
olej,
kefír,
smetana ke šlehání,
smeta-fix,
mascarpone,
cukr,
voda,
pudink vanilkový,
čokoláda bílá,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
marshmallow bonbóny,
smartflex
Komentáře (3)