Dort s Burákem

Lidunka Kuchařka: Lidunka

Zdobení 2 názory

Suroviny

Korpus:
350 g polohrubé mouky
350 g cukr moučka
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 vejce
200 ml oleje
500 ml čokoládového kefíru
Krém do dortu:
1 smetana ke šlehání
1 smetafix
1 mascarpone
cukr dle chuti
Krém na obmazání dortu:
250 ml vody
1 vanilkový puding
1 tabulka bílé čokolády
1 máslo
1 vanilkový cukr
60 g cukru moučka
Dále:
čerstvé jahody
marschmallow bonbony
burisony
potahová hmota Smartflex Velvet
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut

  2. Mascarpone krém do dortu:
    Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti.

  3. Máslový krém:
    Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu.

  4. Burisonová hmota:
    Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.

Poznámka

Vkládám pro inspiraci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort s Burákem

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Krásný dortík:-K:-K:-K:-K, obdivuji všechny, kdo toto umí, já ne.;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Otady je to samá skvělá cukrářka...dortík krásný ...posílám bodík.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krém na obmazání dortu hmota na dort z burizonu burisonova hmota na dort recept dort s marschmellow krém do dortu z mascarpone pod potahovou hmotu dort z burizonu dort z bonbonů s překvapením puding s mascarpone burizony a marschmallow marschmallow krem mascarpone krém a potahova hmota

Zapomněl/a jsem heslo