Suroviny
Porce: 1 plech (28x35cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 114 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,62 g |
Tuky | 209,54 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,37 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 197,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.
Krok 2: Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.
Krok 3: Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.
Krok 4: Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.
Krok 5: Dezert necháme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 15. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5QJ
Moje poznámka
Královský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5QJ
Nejnovější recepty
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 1 hodinou
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
pavelale před 1 hodinou
Krupicová kaše z hrubé mouky
bnasincova6 před 2 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Pecula před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 3 hodinami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 3 hodinami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 3 hodinami
Jarní cibulková
Fitulka před 4 hodinami
Vaňkova česnečka
Fitulka před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 6 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
královský rez,
královské řezy,
královské řezy recept,
tncz nova žloutkové řezy,
královský perník,
tncz nova,
kralovske cokoladove rezy,
královský řez recept,
královské řezi,
královský řezy,
recept na kralovske řezy,
recepty fejzbuk,
královské čoko rezy,
rezi na plech nejnovější recepty,
facebook -recepty,
to nejlepší na plech nejnovější recepty,
facebook recept řezy recept,
nejlepší řezy na plech nejnovější recepty,
www facebook recepty
Suroviny:
vejce,
mouka špaldová hladká,
cukr třtinový,
vejce,
mouka špaldová hladká,
cukr třtinový,
kakao bio,
marmeláda višňová,
šlehačka rostlinná,
tvaroh měkký,
čokoláda hořká
Komentáře (7)
A pre mňa má ešte aj správny názov.
Už sa naň skutočne teším, len som nepochopila, do akej formy