Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř, přidáme vejce, česnek - prolisovaný, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky a zamícháme. Můžeme smažit.
Krok 2: V menším hrnci na oleji osmažíme do zlatova druhou cibuli, zalijeme vývarem (případně vodou a hodíme kostku masoxu), přivedeme k varu. Chvíli povaříme a zahustíme. Používám buď granulovanou jíšku, nebo mouku, dá se udělat i to, že nejprve připravíme cibulku, tu zaprášíme polohrubou moukou, zalijeme vývarem a přivedeme k varu, necháme povařit a omáčka je hotová.
Krok 3: Čerstvé zelí nakrouháme, my děláme na hrubo do mísy. Stačí půlka z celé hlávky. Je jedno, zda je zelí bílé, či červené.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Zveřejněno 10. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Moje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 18 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 21 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 21 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulové chutney (čatní)
Majkl2910 před 9 minutami
Cuketový perník
michaela svancarova před 57 minutami
Zavadilská cuketa
Kristina1 před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Spidin před 1 hodinou
Kuřecí řízek v pivním těstíčku
Kattyy před 2 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Martina Weisova před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
veronika_straka před 4 hodinami
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 4 hodinami
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 6 hodinami
Citronová bábovka
AlenaCernik před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramboracky omacka,
omáčky z bramboracky,
bramborak s vypec,
bramboráčky,
bramborak syrove zeli,
čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny:
brambory,
cibule,
zelí červené,
česnek,
majoránka,
mouka hladká,
cibulka,
pepř,
sůl,
vejce,
vývar masový
Komentáře (24)
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
K receptu nejsou žádné komentáře.